Kalapács és művészet

2012.11.17. 09:04 | Írta: szopaul

Az utóbbi időben tök véletlenül naponta belefutottam olyan dalokba melyeknek így, vagy úgy köze van a kalapácshoz. A dal szövege, a dal címe, vagy maga az előadó utalt erre a remek szerszámra. Novák Péter fogalmazott valahogy úgy, hogy a rockzenekarok szövegei mindig arról szólnak, hogy állnak valahol, néznek valamerre vagy mennek valahova. Ehhez annyit tennék hozzá, hogy néha kalapálnak is. Összegyűjtöttem tíz dalt, amik legalább a címük okán köthetők a kalapácshoz. Lássuk, halljuk!

Nick Cave - The Hammer Song

Hammerfall - Bring the Hammer Down

Machine Head - Ten Ton Hammer

And One - Metalhammer

Queen - Hammer to Fall

Hard - Rázd meg jól
(Egy elrettentő példa arra, hogy milyen feldolgozást ne csináljunk, Kalapács József tolmácsolásában)

Judas Priest - Between the Hammer and the Anvil

Peter Gabriel - Sledgehammer

Mötley Crüe - Hammered

Cannibal Corpse - Hammer Smashed Face

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr884904786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brian76 2012.11.17. 11:35:58

Bár nem kifejezetten rock szám, de idekívánkozik a Maxwell's Silverhammer a Beatlestől, és az LGT Mi lesz velem című dalának szövegében is megjelenik a kalapács a második versszakban: "A kalapács lassan a két kezemből az olajos földre hullt..."
:)

Captain Caveman 2012.11.21. 15:09:52

Kalapács Józsitól meg semmi???
süti beállítások módosítása