Építsünk színes jégkunyhót!

2020.01.02. 05:00 | Írta: szopaul

Most őszintén! Kinek ne jutott volna még eszébe, hogy csak kellene építeni egy jégkunyhót, külföldiül iglut. Nekem megfordult a fejemben, de akkor június volt és ittas voltam. Nem mondom, hogy ott és akkor, egy Balaton-parti strandon nem fogtam hozzá. Annyit elárulhatok, hogy nem lett jó vége, de ez egy másik blog témája. Bár az alapanyag és hőmérséklet csak részben adott ahhoz, hogy egy iglu építésével belekóstólhassunk az eszkimók mindennapi életébe, de az elméleti felkészülést nagyban segíti a következő hónapokra.

A nyugati embernek nyilván nem elég, ha "csak úgy" épít egy jégkunyhót. Mindenképpen meg akarja mutatni, hogy mindenkinél magasabb szinten áll. Kreativitásban és művészi értékekben is fölé helyezkedik az eszkimónak. Pedig ő, az eszkimó, csak nem szeretne fázni. Erről szól a jégkunyhó, nem többről. Ha a nyugati ember egy izgalmas hétvégét szeretne eltölteni a gyerekeivel az más tészta. Az alábbi színes iglunak az elkészítése igényel némi előkészítést, de a végére szerintem egész jól fog kinézni. Hajrá!

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr1005048490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása