Star Wars-tervrajzok

2013.03.06. 12:54 | Írta: szopaul

Talán tíz évvel ezelőtt esett meg velem, hogy majdnem sikerült pincérfogásban kidobatnom magam a biztonsági őrökkel egy könyváruházból. Történt ugyanis, hogy a könyvek között bóklászva kezeme akadt egy olyan olvasni-, vagy inkább nézegetnivaló, amit a mai napig nem hiszek el. Ez az egyébként impozáns és persze drága kiadvány a Star Wars-sorozatban szereplő járművek részletes műszaki leírását tartalmazta, csodás ábrákkal és műszaki rajzokkal illusztrálva. Ezen annyira felvidultam, hogy azt nem lehetett nem észrevenni. Próbáltak csitítgatni, de nem tudtam uralkodni magamon. Olyan könyvet tartottam a kezemben ugyanis, ami gyakorlatilag nem létező eszközök, nyilván nem létező műszaki specifikációit tartalmazta. Azóta lecsillapodtam és minap, mikor a neten ténferegtem, belefutottam pár ilyen ábrába és leírásba. Arra gondoltam, idegyűjtök nektek párat ezekből a tervrajzokból. Gyönyörködjünk együtt! Nagyításért katt a képekre!

falcon.jpg

blueprint.jpg

Addict-X-Star-Wars-X-Wing-Blueprint.jpg

star-wars-blueprints_03.jpeg

RiddellBFBP.jpg

lambdablue2.jpg

Addict-X-Star-Wars-AT-AT-Blueprint.jpg

atstblue1.gif

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr755119508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Jeff_ 2013.03.06. 21:59:28

ez a Star Wars Technical Journal. itt porosodik a gyujtemenyemben. szep darab, egyszer atlapoztam.

WinterMute 2013.03.07. 08:03:59

Valaki kiszúrta a budit a Falconon?
Mert én nem.

mugen 2013.03.07. 08:56:49

@WinterMute: Ott van az, csak grill néven jelölik. Hagyományos guggolós-pottyantós verzsön.

WinterMute 2013.03.07. 09:38:24

@mugen: És a vákuum mindent megold, még papírra sincs szükség :)

lutria 2013.03.07. 11:40:13

@mugen: És valamiféle hálókabin sincs benne?Csak abban a középső helyiségben lehet tartózkodni ahol az az egy darab játékasztal és ülőhely van?
Ahoz képest hogy elvileg ez egy szállítóhajó lenne,a területének csak a negyed része a raktár,a többi csak a gépészet,hogy egyáltalán repülni tudjon...

steery 2014.01.31. 21:20:37

@lutria: A Falcon hálókabinja a bal oldalon van a zsilip mögött. 3 személyes, az ajtón belépve bal oldalt van a mosdófülke (csak kéz és arc mosáshoz), jobb oldalt a WC. Nézd meg jobban a különféle tervrajzokat. A középső helyiséget építették meg csak a hajóból a IV. - V. részekhez, meg a jobb oldali folyosót a zsilippel és a lövegtornyok aknájával, a pilótafülkét az odavezető járattal, plusz a hálókabint részben. Reméljük a VII. részben többet látunk majd a hajóból.
Való igaz, a Falcon nem igazán alkalmas szállítóhajónak, mert amatőr volt, aki kitalálta. Eleve már az rossz, hogy kicsi a bejárati zsilip és nem egyenesen a raktárba nyílik, hanem egy folyosóra, így nehéz rakodni. A jobb oldali hátsó raktér meg nem a folyosóra nyílik vagy a zsiliphez, ahová kéne, hanem idiótán a gépházba.
Amúgy műszaki szemmel nézve az összes star wars jármű teljesen rossz. Ha többet akarsz megtudni a hibáikról, keress rá erre a cikkre: "A STAR WARS UNIVERZUM JÁRMŰVEI".
süti beállítások módosítása