Zárfeltörő masina

2013.05.15. 13:29 | Írta: Mr. Furdancs

Nyilván senkit nem buzdítunk arra, hogy a jövőben zárfeltörés segítségével próbálja meg gatyába rázni anyagi helyzetét, de figyelmetekbe ajánlunk egy igen ötletes, a témába vágó szerkezetet. A Wisconsini Egyetem kis diákjai olyan szerkezetet fejlesztettek, ami egy számítógépes algoritmus segítségével, megfelelő mechanikus szerkezetet működtetve, képes megfejteni egy számzáras lakat nyitási kombinációját. Mint az alábbi videóból is kiderül egy számítógép vezérelt motor tekergeti a számzáras lakat tárcsáját. Ezzel párhuzamosan, szintén komputeres vezérléssel egy másik eszköz rángatja a lakat szárát. Szemfüles megfigyelő hamar kiszúrja, hogy a rángató szerkezet valószínűleg egy Pontiac indítómotorjából kiszerelt behúzótekercs. A "rángatások" alkalmával a számítógépes program érzékeli és elemzi, hogy a mozdulat az egyik nyitási kódhoz tartozik-e vagy sem. Láthattunk ilyen módszert filmekben, de nyilván idegölő feladat kézzel végigtekergetni az összes kombinációt. A videó tanúsága szerint a masinának körülbelül két percbe telik megfejteni a zár kombinációját.

Forrás: hackaday.com

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr985301462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Make Valamit · http://make.blog.hu 2013.05.16. 09:56:39

A szokásos, egyetemistára jellemző 'elefántcsonttorony-effekt' - ők megépítik ezt a gépet, a színes fémgyűjtők meg visznek magukkal egy csapszegvágót.

SemBoga 2013.05.16. 12:35:42

jól látom, hogy nem egyesével megy a lehetséges kódszámokon a gép?

magyar bucó 2013.05.16. 13:38:41

Primitív módszer. Ha már számítógépes, elegánsabb lett volna egy mikrofon és elemezni a kattanást. Akkor nem kellene végigpróbálni az összes létező variációt.

AFulgens 2013.05.16. 14:27:51

@magyar bucó: A videoban 1:30-tol meseli el, hogy nem brute-forceolja, hanem a mechanika hibait kihasznalva mazsolazik a lehetseges kombinaciok kozul.

tippmix1997 2015.01.18. 18:11:29

ÜDV!
E-mail címem tippmix1997@gmail.com
Sziasztok még mindig él a hirdetéseim nagyszerű lock pickeimel és vásárlkörömmel tudom bizonyítani a minőséget és az elhívatottságot !
süti beállítások módosítása