Furdancs felhívás – mit csináljunk konzervdobozból?

2013.10.05. 08:41 | Írta: Gyökösi Attila

Felhívással fordulunk a Furdancs blog olvasóihoz. A helyzet az, hogy meglehetősen nagy állatbarátok lévén igen komoly mennyiségű állateledeles konzervdobozunk gyűlt össze. Persze konzervdobozból sok mindent lehet csinálni, a mellékelt képeken van is pár ötlet lámpástól a virágcserépen át a cipősarokig. Mi azonban azt gondoljuk, a Furdancs blog olvasói talán ezeknél is jobb és újszerűbb felhasználást tudnak javasolni.

konzerv2.jpg

Ezért most felhívást teszünk közzé. Küldjetek minél több ötletet, akár ide a poszt alá, de méginkább a facebook oldalunkra (oda képet is tudtok feltölteni). Ha igazán jó ötlet érkezik, azt akár egy poszt formájában is megjelenítjük majd. (Természetesen akár kész posztot is küldhettek az email címünkre, az elkészítés folyamatáról.)

konzerv3.jpg

konzerv1.jpg

Határidőt nem szabunk, ha tudtok igazán furdancsos megoldásokat javasolni, bátran küldjétek folyamatosan.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr975552228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morgan kapitány (törölt) 2013.10.06. 08:51:28

Nehéz kérdés, mert fémből készültek és megmunkálásuk, egymáshoz illesztésük/szigetelésük költsége bármilyen más cső előállításánál drágábbá teszi a felhasználásukat.

- Kézenfekvő, hogy csavar és apróságok elhelyezésére. Dobozból sose elég.
- Házi légkondicionáló rendszerben légvezetéknek. Körbecsavarod A0 papírral és leragasztod, úgy talán nem ereszt.
- Nem túl nagy mechanikai terhelésnek kitett vezetőcsövek. Például föld alatti kábelcsatornának. Ideiglenesen összeragasztod őket (pl. az említett papírbacsavarós módszerrel) és földet szórsz rá, miután lefektetted a kábelárokba. Mennyivel pompásabb 7 centis átmérőjű csatornába behúzni egy vezetéket, mint kiásni szükség esetén a földkábelt.
- Pontforrasztással egymáshoz rögzíteni és valamilyen oszlopnak használni.

Erőltetett ötletek, de ez van.

Gyökösi Attila · http://grundstudio.hu 2013.10.07. 13:01:11

@Morgan kapitány: Most egy pár doboznak kinyitottam az alját is konzervnyitóval. A dobozok ugye egymásba illeszthetőek, egész masszívan, valami jó ragasztóval szerintem korrekt csövet lehetne csinálni belőlük. Valami sziloplaszt szerű, kicsit rugalmas ragaccsal. Majd kísérletezem. :)

Morgan kapitány (törölt) 2013.10.07. 19:35:08

Ajánlom az ABT szerelőragasztót, mindent visz!
OK, és mi lesz a csőből?

trendo+ 2013.10.17. 08:07:24

A YouTube-on több video is van, ahol sörösdobozból fabrikáltak házilag napkollektort. Ez is lehet egy felhasználási alternatíva.

Gyökösi Attila · http://grundstudio.hu 2013.10.17. 09:10:40

@trendo+: A sörkollektor (nálunk ezen a néven fut, van több weboldaluk, millió számítással és technikai segédlettel) valóban remek dolog, azonban arra a célra tényleg az italos dobozok az alkalmasak, mert azoknak rendkívül vékony a falvastagságuk, és így nagyon jó a hőátadó képességük.
süti beállítások módosítása