A hét műtárgya: a mágneses ecsettartó

2013.11.07. 09:05 | Írta: Gyökösi Attila

Aki már festett ecsettel festékesdobozból, az tudja, hogy az ecset belepottyanása a teli dobozba igen komoly katasztrófát okozhat. A festékkel teljesen átitatott ecset csöpög és maszatol, a rajta lévő rengeteg festék sosem fogy el, ráadásul a nyele ragad, minden festékes lesz nagyjából 15 másodperc alatt. Tehát az ecsetet mindig le kell tenni valahová külön. Ott is csöpög persze, meg néha leesik, akkor jó poros lesz... 

ecsettarto2.jpg

A poros ecset persze minden festő régi barátja, a por gondos bedolgozása a festékrétegbe nagyban növeli annak tartósságát, ráadásul elkerülhető, hogy balesetveszélyesen csúszós, sima felület alakuljon ki. Azonban lehetnek olyanok, akik ezt a komoly tapasztalaton alapuló véleményt kétségbe vonják. Szerencsére számukra is megnyugtató lehet ezen poszt tárgyául szolgáló eszközt. Abszolút illik rá az "egyszerűségében gyönyörködtet" jelző, ennél jobb megoldást a fent vázolt problémára szerintem még egy csapat NASA mérnök sem tudna kiötölni. (Lehet persze, hogy ezt is Ők találták ki, aztán a gyártást már kínai kollégáikra bízták.)

ecsettartó1.jpg

Sok magyarázat aligha kell a képek mellé. A csipesz elég erős ahhoz, hogy bármilyen dobozon vagy vödrön stabilan megálljon, a mágnesek pedig igen jól megfogják az ecseteket a ecsetszőrök összefogására szolgáló fém "abroncsnál". Ráadásul két állásban is rögzíthetik az ecsetet. Sőt! Az eszközön található fém lemez segítségével a festékes bödönök is nyithatóak. 

ecsettarto3.jpg

Szóval, ez a termék maga a megvalósult technikai forradalom. Ráadásul nem is egy drága darab, ha rákerestek a "mágneses ecsettartó" szóra a neten, találtok egy csomót, zömében bőven ezer forint alatt.

Mostantól rettegve várhatjuk a napot, amikor a fent említett NASA mérnökök lecserélik az ecsetek fém abroncsát egy vadonatúj fejlesztésű, fantasztikus tulajdonságokkal rendelkező, ámde sajnos nem mágnesezhető műanyag abroncsra...

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr325618482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morgan kapitány (törölt) 2013.11.07. 13:19:08

Kérdés, hogy az ecsetek mágnesreakcióra képes anyagból készülnek-e, mert a T-ós ecsetek már műanyagnyelűek. A NASA ezek szerint már a Tecsóban van.
Viszont előszeretettel lehagyják a vonalkódot a nyélről, így az emberek otthagyják az ecseteket a pénztárnál, mert nem akarják kivárni, hogy a hölgy telefonálgasson. :)
Tehát végeredményben a mágneses tartó még nyerő pozícióban van, a műanyagnyelű ecset pedig csak cirkulál a boltban, haha!

Gyökösi Attila · http://grundstudio.hu 2013.11.07. 14:11:00

Beszéltünk már a hármas csomagolású kék ecsetekről, de arra nem emlékszem, hogy a szőröket összefogó koszorújuk is műanyag lenne. (Maga a nyél nyilván fa vagy műanyag mindenkinél) Meglesem majd. Most szintén egy háromszáz-valahány forintos hármas ecsetcsomagot használok, ez az OBI-ban kapható "Ellix" vagy milyen gyártmányú csomag, ennek sem hullik a szőre, vettem is egy csomót belőlük.

Morgan kapitány (törölt) 2013.11.07. 17:08:24

Megnéztem. Vagy 20 ecset van a műhelyben és mindegyiken fémpalást van. Bocs. Még nem jött el a mágneses ecsettartók alkonya :)

Április 2013.11.07. 19:36:32

Miért nem láttam ilyet korábban? KELL.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2013.11.07. 20:02:20

nemrossz, bár megvoltam nélküle.
én mindig a dobozfedőre támasztottam az ecsetet. ugye nyitás után nem dobjuk ki, ha vissza akarjuk zárni. nyilván nem viszem le a fedőt a pincébe hogy ne legyen útba, tehát kéznél marad. és nyilván nem cseszem le a porba, mert akkor zárás után a por belemenne a bödönbe.
ettől függetlenül ha legközelebb festeni fogok, lehet hogy veszek egy ilyet, bár a fél országot nem fogom érte körbejárni.

napalm 2013.11.12. 08:51:13

merre lehet megvásárolni?
süti beállítások módosítása