Advent és az ünnepek - Távol az otthontól

2013.12.15. 08:00 | Írta: Gyökösi Attila

A tapasztalt Furdancsossal is megtörténhet, hogy kénytelen az otthonától távol tölteni az ünnepeket. Akár olyan helyeken is, ahol mondjuk sosincs hideg, és a havat csak a tv-ből ismerik. Vitathatatlan, hogy egy ilyen helyzet sokszor nehezen kezelhető, azonban a segítségünkkel akár a trópusokra is lehetséges némi karácsonyi hangulatot varázsolni.

cx1.jpg

A legfontosabb talán a hó hiánya. Szerencsére ahol akad homok, ott azért lehet pótolni azzal a havat, építhetünk például homok-hóembert:

cx7.jpg

Persze a parton másféle díszítéseket is csinálhatunk, bár érdemes figyelni az ár-apály szintjére...

cx3.jpg

A ház díszítése is okozhat gondot, bár mint láthatjuk, egy pálma épp oly jól díszíthető, mint egy fenyő:

cx8.jpg

A nálunk megszokott színösszeállítású dekoráció persze nem mindenhol egyszerűen megoldható a helyi anyagokból. A fenyő zöldje a trópusokon nehezen pótolható. De ha mondjuk Mexikóban vagyunk kénytelenek karácsonyozni, akkor az - amúgy nálunk is ismert - paprikafüzérek remek pótlékul szolgálhatnak:

cx5.jpg

cx2.jpg

Ha nem vittünk magunkkal előrelátóan karácsonyfadíszeket, kénytelenek leszünk helyi anyagokkal pótolni azokat. Az alábbi képeken mutatunk pár lehetőséget erre is:

Ha jól végeztük a dolgunkat, persze számíthatunk az adventi énekesek megjelenésére is:                         (Készítsünk elő édességet és aprópénzt.)

cx6.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr85690521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása