Visszapillantó - heti Furdancs-válogatás

2014.03.21. 08:46 | Írta: Mr. Furdancs

Ezen a héten is érdekes témákat tártunk elétek itt a Furdancson. Legalábbios szerintünk. Szokásunkhoz híven egyben tárjuk elétek őket. Volt szó levegőből videózásról, megszüntettük a vízkövet, bemutattuk a favágóversenyek varázslatos világát, egy perlátor nevű kütyüvel emlékeztünk meg a víz világnapjáról. Kellemes olvasást!

Videózzunk a levegőből

A légi felvételek gyakorlatilag egyidősek a repüléssel. A legtöbbünket lenyűgözi egy-egy jól sikerült felvétel ahol a magasból szemlélhetjük az ismeretlen vadont vagy épp a földről már jól ismert lakhelyünk. És hogy ez hogyan kapcsolódik egy barkácsbloghoz? Kiderül az is a továbbiakban…



Vízkő eltávolítása csapokról és kerámiafelületekről

Sajnos a vezetékes víz mondhatni mindenhol a kemény, ami ellen elég nehéz védekezni. Látható nyomai leginkább a csaptelepeken és a vizes felületeken észlelhető, ha nem védekezünk ellene szinte napi rendszerességgel. Ha pedig gyakorta elfeledkezünk e felületek használat utáni tisztításáról, a felületük gyorsan veszít a fényéből és megjelenik a fátyolos lerakódás a csapokon, csempéken és egyéb nedvesen hagyott kerámia felületeken is. Utána pedig már csak jelentős plusz munkával lehet e felületeket újból csillogón tisztává varázsolni.

csap01.jpg



Favágás és versenyszellem

Sokak szerint a favágás inkább a téli felkészüléshez tartozó tevékenység, hiszen a fahasogatás a fűtési szezonra való felkészülés része. De akinek van kertje vagy akár saját erdeje, az tudja, hogy a tavaszi munkákhoz is hozzátartozhat a felesleges fák kivágása és feldolgozása. Persze, a favágás nem csak munka lehet.



Gondolatok az OKJ-képzésről

2149_q264kdjq5e_normal.jpg

Gyermeksarok sorozatunk a pályára-irányítás és műszaki tudományok szolgálatában.
Van egy kedves barátom. Gépészmérnök, repülőmérnök, katasztrófa-elhárítási szakember, honvéd alezredes, amatőr történész és 92. szintű elf gyógyító a LineAge online játékban. Élő példa, hogy tanulni és polihisztornak lenni sosem késő. Ezen példán okulva, a felnőttképzés egyik lehetőségét, az OKJ-képzést szeretném most körbejárni.



Víztakarékoskodjunk!

Van a csaptelepeknek egy olyan alkatrésze, amit mindenki használ, mégis csak kevesen ismernik. A perlátor, turbulátor, sugárszabályozó vagy éppen sugárvezető megnevezések nagyjából ugyanazt az eszközt jelentik.

Azt a kis fém kütyüt, amin keresztül a víz kifolyik a csapból. A perlátor kicsi, de erős, több szempontból is hasznos.

 

Perlátorral   

Perlátor nélkül  

Folytatás:
http://furdancs.blog.hu/media/image/2014-03-21/8764096/.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr1008764096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása