Kínálótál készítése vörösrézből

2014.09.15. 08:11 | Írta: kkm.furdancs

A kiadó engedélyével részletekben közöljük Roland Leuschel „Hegesztés, forrasztás, lakatosmunkák” című könyvét. A gazdagon illusztrált kötet sallangmentes alapossággal, mégis olvasmányosan bemutatja az otthoni fémmegmunkáláshoz szükséges tudnivalókat. A műhely berendezése, biztonsági tudnivalók, megmunkálás szerszámai és menete, valamint a többi szükséges okosság után lépésről-lépésre bemutatja tucatnyi mintadarab elkészítését postaládától az ablakrácsig.

konyvborito.jpg

A könyvet teljes terjedelemben megrendelheti a Cser kiadó webáruházában.

Anyag: 1 db vörösrézlemez (∅ 200 × 0,5 mm) A vörösréz nagyon mutatós anyag, és könnyen alakítható.A 0,5 mm vastag vörösréz lemezre rajzoljunk fel egy kört. Kell még egy tál formájú sablon, amelybe majd a lemezt belekalapáljuk. Lehet ez egy kimélyített falap, de használhatunk egy megfelelő méretű fémgyűrűt is.

konyv_02.jpg

 A domborító- vagy gömbölyített fejű kalapáccsal ütögessük bele a lemezt a sablonba. Középről kiindulva, szimmetrikusan haladjunk kifelé. A kalapáccsal mindig azonos helyre üssünk, miközben a lemezt apránként elforgatjuk alatta. Csak egy teljes kör megtétele után lépjünk egyet kifelé a kalapáccsal.

konyv_03.jpg

  Ízlésünktől függően alakítsunk ki a tál szélén sima vagy többé-kevésbé lehajló peremet.

konyv_04.jpg

 Lemezollóval a berajzolás szerint vágjuk körbe a tálat, majd az élet sorjázzuk le. Végül acélgyapottal csiszoljuk át a felületet.

konyv_01.jpg

 

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr918763802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása