Nálam szigetelnek - a másik ház

2014.09.19. 08:11 | Írta: Gyökösi Attila

A Knauf Insulation 'Nálam szigetelnek" programjáról már igen sokszort hírt adtunk itt a blogon. Végigkísértük a programot a jelentkezők toborzásától a szigetelésen át a mérések havonkénti alakulásáig, és persze a végkövetkeztetéseket is bemutattuk. 

A program célja az volt, hogy valós körülmények között, hiteles mérésekkel bizonyítsa: korszerű szigetelőanyagok alkalmazásával legalább 30-40%-os, de akár ennél nagyobb energia megtakarítás is elérhető. A kísérlet során a Knauf Insulation kiválasztott két teljesen egyforma házat a Hajdúságban. Egyiket leszigetelték, a másikat nem, és egyedi mérőórákkal mérték az eredményeket, melyekből az derült ki, hogy a szigetelt ház 46%-kal kevesebbet költött fűtésre a téli szezonban. A méréseket nyáron is folytatták, ami pedig azt mutatta meg, hogy a szigetelt ház folyamatosan 24°C-os hőmérsékletet tartott, azaz nem igazodott úgy a külső hőmérsékletingadozáshoz, mint a szigeteletlen ház.

Az összehasonlításhoz persze szükség volt egy szigeteletlen házra is. A választás a hajdúdorogi család házára esett. Az elmúlt telet tehát ők még szigeteletlen házzal vacogták végig. Természetesen a program végeztével ezt a házat is leszigetelte a Knauf Insulation, így a lassan kezdődő fűtési szezonban már ez a család is felezheti fűtésszámláját.

A második ház szigeteléséről bőséges képanyagot láthattok az alábbi linkre kattintva:

http://nalamszigetelnek.hu/hajdudorogi-haz-szigetelese

Mi itt most csak az utolsó képet mutatjuk meg, szó ami szó, mutatós lett a ház!

A program teljes leírása, minden adata megtalálható a Nálamszigetelnek.hu oldalon, aki kicsit is érdeklődik a téma iránt, rengeteg hasznos információt és mérési eredményt talál ott.

Ezen a videón a hajdúdorogi ház tulajdonosa beszél arról, mire is számít a szigetelés után, és egyáltalán miért is vágtak bele: 

Szigetelni tehát továbbra is jó ötletnek látszik.

Különösen, hogy hosszú kihagyás után most újraindulni látszanak az energetikai és szigetelési célú támogatott programok. Érdemes lesz figyeni a híradásokat, mert az már tudható, hogy az új programok esetében a korábbinál nagyobb hangsúlyt kapnak az önálló családi házak. 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr228763784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása