Díszmozaik lerakása

2015.03.18. 18:17 | Írta: kkm.furdancs

disz.jpg

Szűkszavú írás következik a mozaikos burkolásról.  Erich H. Heimann "Hidegburkolás lépésről-lépésre" című könyvéből már korábban kiderült minden szükséges mesterfogás. Használjuk ezeket - miután beszereztük a könyvet -  különben aprócsempére váltjuk tehetségünket és soha nem lesz római fürdőnk.

Hála a korszerű lerakási technikának, ma már az sem okoz gondot, ha egy bonyolult mozaikmintát akarunk saját kezűleg készíteni. Műanyag hordozóhálóra ragasztva sokféle díszítőelem és kész mozaikkép kapható. Elsősorban természetes kőmozaik esetén fontos, hogy csak megfelelő, a mozaik anyagához ajánlott ragasztót és fugázóhabarcsot alkalmazzunk. Sok ragasztó használatra kész kiszerelésben kapható. Ezeket a feltüntetett utasítás szerint használjuk.

diszcs2.jpg

diszcs3.jpg

A mozaiklapokat alulról kezdve, sorban rakjuk bele a finom fogazású spatulával felhordott ragasztóágyba.

diszcs4.jpg

A teljes mozaikpanelt egyenletesen nyomjuk rá az alapra. A fugázás előtt a ragasztót egy éjszakán át hagyjuk kötni. A következő nap fugázzuk ki a felületet a megfelelő, cementbázisú színes fugázóhabarccsal. 

diszcs5.jpg

A kötési idő elteltével nedves szivacsos simítódeszkával tisztítsuk meg a felületet, majd puha ronggyal töröljük szárazra.

diszcs1.jpg

 

   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr848763312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása