Gépipari hipnoaprók

2019.07.02. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Tudatbefolyásoló hatású videoválogatásunk a gépipar területéről merített hipnotikusan ismétlődő folyamatokat. E képsorokra alapozva az ozorai goa-fesztiválon külön gépész sátrat lehetne felállítani drogmentes pályára-irányító célzattal, mert azon kapják magukat, hogy tekintetüket nem tudják felemelni a képernyőről és már csak a hiányszakmára beiskolázó űrlapot kell aláíratni velük. A „Gyáróriások” vagy „Hogyan készült” sorozatok rajongói is imádni fogják a lentieket.

Elsőként egy igazi klasszikus, a harmincas évekből származó "Mechanical Principles by Ralph Steiner" oktatófilm pszichedelikus zenei aláfestéssel  átkevert verziója. Az alapanyagként szolgáló 10 perces film kérlelhetetlen aprólékossággal mutatja be a gépeknél alkalmazott vezérléseket, mikor egy tengely forgómozgását egyenesvonalúvá, időben programozott mozgásokká alakítják.

Manó bújt a faesztergába...Ha lenyűgöz bennünket az egyszerű munkafolyamatok végtelenül ismétlődő ciklusa, melynek eredménye egy fából készült borsőrlőhöz hasonló tárgy, akkor ezt látni kell.

"A robot, aki elveszi a melódat" címet adhatnánk az autógyári hegesztő szalagot nézve, ha ez olyan vicces lenne. Itt az idő, hogy az emberi ellenállási mozgalom John Connor vezetésével visszaszerezze jogunkat a kézi autógyártáshoz? Dehogy! Annyiba kerülnének járgányaink, mint egy felújított Morgan.

Az előbbi Skynet-Terminator analógiát idézi fel az alkatrészek automata beültetését végző gépegység, melynek három vörös szeme van.

Az "Automata rugóleszedő, rugó gyártó géphez" videón egy automatát láthatunk, amint leszedi a rugókat a rugógyártó gépről, de azt nagyon látványosan. Magyar gépészeti termék.

A hentesek is kezdhetnek aggódni, ez a robot sonkákat csontoz meglepő hatékonysággal. A palacsintasütő robotszakácsokat már meg sem merem mutatni.

Végül egy robot szemszögéből látjuk a gyárat, a munkát, a robothaverokat.

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr258763574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása