Trollbarkács

2016.10.24. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Facebook-oldalunk (Remélem lájkolják rendesen!) napi témáját keresve az ember belebotlik ebbe-abba. Pszichológiai közhely, hogy a nálunk szerencsétlenebb, elesettebb vagy hülyébb embertársaink és azok produktumai egyfajta drogként, saját felsőbbrendűségünket bizonyító erővel hatnak ránk és kvázi boldogabbak leszünk láttukon. Így futhatott be páratlan karriert a Mónika (egyes tájegységeken Maunika) Show. Ha az ember dolgozik, hibázik is, tehát kimeríthetetlen forrásai internetes mémeknek az elbaltázott kőműves (mert azt sokan látják) vagy más szakmabeli kudarcok.

image12.jpg

Próbáljuk meg egy óvodapszichológusba oltott műszaki ellenőr emocionálisan maximális megértésével - de kritika megfogalmazásától sem tartózkodva - szemügyre venni a fenti műtárgyat. Tanulmányaink és általános műveltségünk aljára kotorva sem találhatunk a formális, hát még az inverz lengyel logikának (van ilyen, tényleg) megfelelő magyarázatot. Hát akkor ez most hogy?

Járólap gilisztáknak? (Akik tudvalevőleg a föld fölé temetkeznek). Ausztrál vendégkőművesek munkája? (Ők fejjel lefelé élnek hozzánk képest, ezt is tudja mindenki). A kétely hintette el bennem magvait, ezért utánanéztem a chilei Villarrica városának. Semmi különös, 1575-ben földig rombolta egy földrengés, de azóta jól megvannak. Így kiesett a lehetőség, hogy a gyakori földmozgások miatt eleve úgy építették, ha feje tetejére borul, lehet járni a pince mennyezetén, ami utána a nappali padlójává változik. Végül az egyik kommentelő megadta a választ: a villaricai emberek szegények és olcsóbb volt csúszásmentes járólap helyett fordítva lerakni a szabvány járólapot.

Most jön a jó hír. Ha Ön azt hitte, hogy hazánk troll nagyhatalom, ahol hányózacskó nélkül nem érdemes kommenteket olvasni (bármilyen témával foglalkozó írás alatt), akkor téved. Villarica tüstént ki lett kiáltva a hülyék városának, ami nem csoda, hiszen chileiek (írta Cesar, perui olvasó). A perui k*cs*g*k (chilei hozzászóló) inkább hallgassanak, mert ott sem kannával mérték az észt. És ezek szomszédos országok. Hiába, lakva ismerjük meg egymást. Azt hinnénk, a laza latinok könnyen túllépnek a cicaharcon, de már 2300-nál tart a hozzászólások száma. És ne feledjük a Honduras-Salvador háborút, ami egy elvesztett focimeccs (azaz szintén kevésbé fontos ok) miatt tört ki.  Az áldozatok száma: több ezer halott és tízezer sebesült. Körülbelül ötvenezren vesztették el az otthonukat és a földjüket. Sok falut leromboltak. Reméljük, hogy nem egy doboz járólap miatt tör ki újabb konfliktus.

Tehát örüljünk, hogy ilyen jámbor, békés országban élünk és Peace!


   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr1111803247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymouse. 2016.10.24. 11:52:55

Egy kis barkács összefoglaló, csak igényeseknek! www.youtube.com/watch?v=mImbS_vZcy4

kkm.furdancs 2016.10.24. 12:48:24

@anonymouse.: Ez az zene Sixx és Bruti "Fotelpatkányok" című rádióműsora alatt ment mindig. Már akkor utáltam. De a videó érdekes :)

Untermensch4 2016.10.24. 16:32:34

@kkm.furdancs: Van ám troll-történelme is dél-amerikának... :)
katpol.blog.hu/2011/04/01/kie_az_erkolcsi_foleny_az_andokban
:)
El Salvador és Honduras blitzkrieg:
katpol.blog.hu/2009/08/11/tesco_gazdasagos_hadviseles_a_futballhaboru_40_evfordulojara
spoiler: nem csak a focin húzták fel magukat, ahogyan mi sem csak a stadionokon :)

lutria 2016.10.24. 20:06:38

Vagy csak úgy gondolta a burkoló hogy oda fokozottan csúszásgátló járólap kell,ezért rakta le úgy-és még ki is fugázta színben oda illő anyaggal...

anonymouse. 2016.10.24. 21:43:06

@Untermensch4: Belekezdtem, de elakadtam, nem egészen értettem, hogy akkor ez miként kapcsolódik a buheráláshoz?

Untermensch4 2016.10.25. 04:33:09

@anonymouse.: Az első irónia. A másodikban az egyik légierő (inkább légigyengeség...) barkácsolt bombázót is használt.

anonymouse. 2016.10.25. 10:42:53

@kkm.furdancs: Nem lesz ebből gond, hogy egy indexes újságíróval kapcsolatban írtál ilyet. Nem fognak kitiltani innen? :)

kkm.furdancs 2016.10.25. 11:51:45

@anonymouse.: :) Sixx annyira toleráns és jóindulatú, ez egyszerűen nem fordulhat elő. :)

A fociháborúhoz: persze, hogy csak szikra volt a benzineskanna mellett a foci.
süti beállítások módosítása