Öltözzünk őrült tudósnak!

2017.02.15. 05:02 | Írta: kkm.furdancs

Tart a farsangi szezon, jelmezbálok időszaka. Ha meghívót kapunk egy szigorúan beöltözéses bulira, barkácsblog-olvasóként valami hobbihoz illő jelmezt kell viselni. Mérnök? Túl egyszerű, elég egy civil ruha, számológép és szakáll. Esztergályos? Ugyan! Svájci sapka, kék munkásruha, Szalacsi-szakáll.

st12.jpg

Akkor inkább öltözzünk őrült tudósnak, a legőrültebb, legtudósabb archetípus megtestesítőjének. Az "élet a vágókorongon túl" rovatunk mai vendége Dr. Phineas Waldolf Steel!

Ha józanul, rajongás-mentesen tekintjük az öltözéket egészében, s részenként, lehetne akár egy vak inszeminátoré is. Mégis a Dr. Stein - Dr. Genya - Dr. Strangelove alakok jellegzetességeinek metszetében ez a fiktív médiaszemélyiség áll. A jelmezről nem lehet többet mondani, részei: köpeny, Lennon-szemüveg, saválló kesztyű és bakancs, álszakáll. Mindenki fel fogja ismerni. A következő leírások és videók a személyiség mélyebb megismerését segítik, hogy valódi átéléssel alakíthassuk szerepünket. A siker garantált.

00000.jpg

Rion Vernon színész-zenész az akkor (1999.) elterjedő steampunk hullámot meglovagolva alkotta meg Dr. Steel, a Föld leendő császára figuráját. A steampunkban annyira jellegzetes figura a világuralomra törő őrült tudós, mint mondjuk a film noirban az alkesz maffiaorvos. Élettörténete szerint játéktervezőként dolgozott, de miután nem tolerálták babáit, egy szép napon megőrült. Furcsa véletlen, de aznap a játékgyár is leégett. Ezután egy lakatlan szigeten építette fel laboratóriumát és a robotgyárat, mellyel a világ leigázására tör. Ebben a videóban vall elmeállapotáról.

Videoközleményeiben az egymás megértésére és szeretetére épülő utópisztikus világ közös megszervezését propagálja és ezért létrehozta a Toy Soldiers közösséget (hadsereget), ahol katonák és nővérek szolgálnak. Ez egy kedves poén, közösségformáló ötlet, melynek szellemében minden évben szerveznek cosplay fesztiválokat szerte a világban, Toy Soldiers Invázió címmel.

st11.jpg

Jómagam nem tudok elfogultság nélkül írni a témáról, hiszen a magyar hadosztály (inaktív) tartalékos közlegénye vagyok. Bár harcunk elbukott a 2008-as Világ császára jelöltválasztáson, Dr. Steel pedig 2012-ben visszavonult, a 61 hadosztályba (lassú szerver) tömörült több tízezer árvája idén márciusban is készül egy nemzetközi találkozóra.

steelhungary.jpg

A zenéről is egy szót: egyfajta szomorkás népi industrial sok zajjal, zörejjel. Eklektikus keveréke a jazz, hip-hop és klasszikus műfajnak és mivel kizárólag videoklipeken jelenik meg, teret ad a régi filmhíradók és amerikai oktatófilmek stílusának is.

Az írás jelmezbálról szól, s még néhány adalékkal szeretnék segíteni az őrült tudós hiteles alakításához. A bátor jelentkezők magabiztosan pályázhatnak a második helyezésre, hiszen tudjuk: a jelmezverseny első helyezettje mindig Wendy, a Csubakka álarcban.

 Jó szórakozást!

 
   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr8712255266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2017.02.15. 10:55:26

Lennon munkavédelmi szemüveget hordott..?! :)

-= If =- 2017.02.16. 20:17:35

Patsy Cline - Crazy :D Ez ját végig az eszemben, amíg néztem
süti beállítások módosítása