Csomagoljunk fűvel, fával, fagyapottal!

2020.04.21. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Közszolgálati adásunk következik, mivel aktuális problémára szeretnénk gyógyírt adni. Régen (más megoldás híján) szinte kizárólagosan hosszú, vékony faforgács fészekbe helyezték a törékeny termékeket, természetesen nyers fadobozba csomagolva. Ma már inkább minőséget sugalló, árnövelő kuriózum. Helyette inkább műanyag térkitöltőkkel, papírszalmával töltik meg a dobozokat.

fagyapot_10.jpg

Mi ez a szalmaszerű forgács, hol hozzáférhető, mennyibe kerül? - tettem fel a kérdést Facebook oldalunkon. A net sem segített, csak "pormentesített lóalom" találatokat dobált. Talán már nem is létezik? 

Egyik olvasónk a rafiát ajánlotta, mely állagra és formára hasonlít valamelyest, csak épp e célra borzasztó drága. Találékony "El Cigarrero" követőnk viszont frappáns választ adott: "Állateledel boltban vettem szénát zacskózva! Teljesen jó az is!"

cc.jpg

Végül a "fagyapot" keresőszóval rátaláltam egy irodai kellékeket és csomagolóanyagokat forgalmazó cégre.

fagyapot_07.jpg

Térkitöltő fagyapot néven (tehát ez legyen a módosított keresőszó) 25 és 100 literes kiszerelésben forgalmazták 780/2900 forintos áron. 

fagyapot_06.jpg

A ládák elkészítése egy sablonnal kezdődött, melynek segítségével nem kell egyedileg derékszöget és szögelési helyeket méregetnünk. Már két darab elkészítésénél meghálálja a a fáradságot.

fagyapot_03.jpg

fagyapot_01.jpg

Lőszeresláda illetve konzervatív, "gyarmatárú" stílusú, meglehetősen egyszerű, de szilárd dobozok ezek. Ráégetett feliratokkal, kendermadzag füllel lehet fokozni a hatást.

image1.jpg

fagyapot_04.jpg

Végül tömjük meg fagyapottal, mely igazán kihangsúlyozza például az italos palackok formáját, a címkék sokszínűségét a törés elleni védelem mellett. 

fagyapot_02.jpg

Végül néhány stílusgyakorlat nemzeti italok tárgyfotózására.

fagyapot_09.jpg

fagyapot_10.jpg

fagyapot_05.jpg

  
    Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr2612782940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása