Passzív társasház a szomszédban

2017.09.04. 05:00 | Írta: ( x )

image3.jpg

Kelet-Európa legnagyobb passzív társasházának építéséről, azon belül is hőszigeteléséről szól a Knauf Insulation havi hírlevele. Tervek szerint töredék rezsiért cserébe sem lesznek magasabbak a lakások árai.

Az épület kirívóan alacsony energiafogyasztású lesz, mindezt úgy érik el, hogy a kor energetikai követelményeinek megfelelő szigetelőanyag vastagságot, korszerű gépészetet, valamint árnyékolástechnikát és 3-rétegű üvegezéssel ellátott nyílászárókat terveztek ehhez a társasházhoz. Ez az épület kiváló példa lesz arra, hogy míg az ingatlan m2 árai nem magasabbak a hasonló társasházakhoz viszonyítva, a lakások rezsije azokénak mégis töredéke lesz! A tervezők már a 2021-es előírásoknak megfelelően tervezték az ingatlant.

image1.jpg
Egy ilyen társasháznál a termikus burok nagyon fontos szerepet tölt be, hiszen nem mindegy, mennyi hő távozik a szerkezeteken keresztül. Ezért kerül a homlokzatra 20 cm vastagságú, a szálas hőszigetelő anyagokon belül a piacon legjobb lambda értékkel bíró termék, a Knauf Insulation FKD-N Thermal 0,034, amellyel U = 0,13 W/m2.K értékű hőátbocsátási tényező lesz elérhető a külső falakon. A mélygarázs mennyezetére 12 cm vastag CLT-C1 bevonatos kőzetgyapot lamell került. A lakások alatti zárófödém 20 cm vastag FKL Cl bevonatos kőzetgyapot hőszigetelést kap. image2.jpg

Fal, mennyezet, valamint padlófűtés kerül kiépítésre az automata légcserélő berendezések mellett, tehát nem kell szellőztetni ahhoz, hogy mindig friss levegővel legyenek ellátva a lakások.

image3.jpg

Mint láthatjuk, hazánkban is elkezdődött a korszerű, komfortos, energiatakarékos társasházak tervezése és építése, ami egy környezettudatos építési, lakhatási jövő ígéretét hordozza a Hermina Happy Land lakópark formájában. 

    Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr6512790192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása