Hiperhasznos, ultracool!

2017.11.14. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

conrad_03.jpg

Megérkezett a karácsonyra készülő Conrad katalógus, melyből érdekesnek, hasznosnak látszó ajánlatokat válogattam. Ne tekintsék reklámnak, inkább technológiakövető vagy "Mik vannak!" rácsodálkozásnak. Válogatásunkban programozható jópofa robot, szobanövény-kertészek nélkülözhetetlen eszköze, gyógyszerbevételre hangosan figyelmeztető automata és többek közt egy Party Boy kezdőszett elektromos dugóhúzóval és digitális alkoholszondával.

conrad_05.jpg

Elégedett vagyok, hogy a szeptemberi tesztünkben hasznosnak értékelt akkutöltő a vásárlók tetszését is megnyerte, így kiemelt ajánlatként tüntetik fel. Szolgáltatásai közül kiemelem, hogy négy töltési program áll rendelkezésre (töltés, kisütés, frissítés, formázás), amelyek a rekeszekre egyedileg beállíthatók. A beállítás és kezelés mindössze 3 gombbal könnyedén elvégezhető. A valós kapacitás mérésével és az automatikus összehasonlító méréssel lehetséges a „gyenge” akkuk felismerése és kiselejtezése. A frissítési funkcióval a károsodott NiCd akkuk ismét fitté tehetők. Új akkuk, vagy idősebb cellák, amelyek már memória-effektust mutatnak, a formázás során elérhetik teljes teljesítményüket. Itt tekinthető meg terméklapja.

conrad_04.jpg

Érzékeny szobanövények gondozóinak, palántanevelőknek és kertészeknek segítség ez a dekoratív vezeték nélküli talajnedvesség mérő készlet. Mindig informált lehet a növények vízigényét illetően. Helyezze a rádiójel vezérlésű talajérzékelőt a növénye földjébe és a bázisállomás kijelzőjén kövesse a grafikusan megjelenő öntözési igényt. A növényfigyelő max. 5 db rádiójel vezérlésű talajérzékelőt támogat ahhoz, hogy a legjobban tájékozódhasson a ház különböző helyein lévő növényeiről. 

conrad_01.jpg

A fotó alapján egyszerű műanyag játéknak tűnik a Meccano Micronoid robot. Helyette három különböző üzemmódban mozog és kommunikál velünk, valamint a közelben lévő többi robottal: önálló, tánc- és kérdések üzemmód. A mozgások és zajok programozása nyíl gombokkal vagy LIM-mel történik. A többi robottal Com Air-en keresztül szinkronizálnak, együtt táncolnak, beszélnek és énekelnek. A testben mikrofon és hangszóró található.

Nem tudhatjuk, mikor fáradunk el annyira, hogy még a boros dugót sem tudjuk kihúzni az üvegből. Ilyenkor tesz jó szolgálatot egy elektromos dugóhúzó, mely fóliavágóval és LED-es visszajelzővel dicsekedhet. Négy AA elem működteti az industrial stílusú eszközt.

conrad_010.jpg

Ha sikerült felnyitni és megittunk mindent, érdemes felmérni állapotunkat, hogy érdemes-e elindulni munkába, vagy milyen mértékű másnaposságra számítsunk.  Ez a digitális alkoholszonda nem hatósági pontosságú eszköz, nem hagyatkozhatunk rá járművezetés előtt felmérni véralkohol szintünket. Praktikus módon órát is tartalmaz, ébresztő funkcióval, valamint méri a környező hőmérsékletet. A kijelzés ezrelékben és véralkoholszint %-ban történik.

conrad_02.jpg

Végül talán a kínálat leghasznosabb eszköze egy gyógyszeradagoló 5 riasztási időponttal, pulzusmérővel. Az egyszerű adagolókat telerakjuk egy heti adaggal és bevesszük gyógyszerünket, ha eszünkbe jut, vagy a telefon emlékeztetője figyelmeztet. Nem keveredünk bele, hogy már a figyelmeztetés előtt megettük a pirulákat, hiszen az üres vagy tele rekeszből látjuk az eredményt. Ez a "Ne feledd” tablettatartó doboz segít a napi gyógyszerezés megszervezésében, és a beállítható időpontokban figyelmeztet a gyógyszer bevételére. Jellemzői: naponta 5 beállítható riasztási idő, pulzusmérés funkció, 5 tabletta tartó rekesz

 

 Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr9413250443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása