Ingatlanszemle: saját sziget

2017.11.28. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Csak remélhetem, hogy a madarak nem képesek depresszióba esni egy ködös, sötét, hideg őszi reggelen, mikor elindulnak magocskákat gyűjtögetni. Miközben az evolúció nyertesei már Afrikában homokfürdőzve pihenik ki a repülőút fáradalmait. Bár olvasóink zöme nem madár (szleng), ennek dacára csak a lottó ötös 1:46.000.000 valószínűségében bízva vehetjük napirendre egy élethosszig tartó karibi nyaralás tervét.

sziget.jpg

A rövid nyaralás nem számít, ha komolyan vesszük ingatlanszemle rovatunk ars poeticáját, miszerint az arctalan, nyüzsgő tömegtől elzárkózva, de a civilizáció áldásait még elérhető közelségben élvezve választjuk meg lakóingatlanunkat. Most fotók és linkek következnek, korábban eladásra hirdetett szigetekhez vezetnek és tagolják eszmefuttatásomat - mely részben iróniát tartalmaz. 

Mert mi is a trópusi nyaralás? Hosszú és drága út valami elmaradott távoli vidékre, ahol már a reptéren lehúznak bennünket. Egy csomó ellenszenves, követelőző utastárssal kell megosztanunk életterünket és ha nincs szerencsénk, piramist robbantanak ránk a terroristák. A helyiek utálnak bennünket és végül mi is magunkat, mert ebből a pénzből kétszer megvehettük volna a menő VR-sisakot, mellyel otthonunk kényelmében és biztonságában Google Maps-on barangolhatnánk a világban Nyírtelektől Bangladesig.

acimarina-zut-3.jpg

5 millióért már lehet saját szigeted!

Izgalomra vágysz külföldön? Az éjszaka tartogatta kalandokra és kockázatra? Ha a pécsi Meszes lakótelepen hajnalban megszólítanak, hogy "Mennyi az idő, báttya?", akkor már buktad a telefonodat. Ezért felesleges Brazíliába utazni, brazilokat keresni. Vagy a forró Mexikó. Ha nem keveredtél egy bandaháború zárótüzébe vagy nem vágták le a fejed elmaradt váltságdíjtól elszomorodott emberrablók, még komoly esélyed van nyaralásod 94 százalékát kimerülten és kiszáradva WC-n tölteni a helyi virulens csapvíztől. 

feature-samos-greek-island-holidays.jpg

Eladók a görög kis szigetek!

Mennyivel biztonságosabb és természetközelibb környezetet nyújt a legutolsó, pusztán sirályszarral dekorált sziklazátony is a mediterrán térségben, ahol akár ötmillió forintért vásárolhatunk egy sziklazátonyt. A civilizáció úszástávolságra elérhető, de mehetünk csónakkal is. Az anyagiakat tekintve, ha úgy szemléljük a szigetvásárlást, mint egy alkotó, értékteremtő szakasz lezárását követő elvonulást, egyeseknek az 57 milliós vételár plusz költözés költsége is megfizethető kiadás.

18kdum2mo0ffujpg.jpg

Egy menő budapesti lakás áráért, 250 ezer dollárért árulják a két focipálya méretű karibi szigetet

Nem mindenki képes felmérni hosszú távú elkötelezettségét egy elszigetelt közegbe történő költözés iránt. Tényleg annyira romantikus egész nap horgászni és elmélkedni? Megoldásként egy szoktató, képességfelmérő edzéstervet ajánlok. Kössük ki az Internetet, boltba csak hetente egyszer menjünk és ne lépjünk ki a lakásból, illetve dolgozni igen, különben nem lesz pénzünk szigetre, viszont "kinn" nem fogyaszthatunk semmit sem. Ha családi házunk van, szimulálhatunk mesterséges krízishelyzeteket, mint áram és víz nélküli időszakok, székelés vödörbe. Ha fél év alatt nem ment el kedvünk a remeteélettől, következik a csónakos szakasz. A következő hirdetés apró sziget a nagyvárosban, képletesen is, de egymillióért kézzelfoghatóan. Ha menet közben megbánnánk ötletünket, nyaralónak még jó lesz.

16_poinciana_cay_sandyport_22.jpg

A fotó nem az ingatlant ábrázolja, de egy elszánt barkácsolónak nem jelenthet akadályt átalakítani, csak szorgalom és kreativitás kérdése. Az eredeti, egymilliós sziget hirdetése itt érhető el.

A következő szint már tényleg meghaladja az átlag magyar pénzügyi potenciálját, még Provident hitellel is. Ezekre a szigetekre politikusok, befutott gázszerelők és olyan vállalkozók aspirálhatnak, akik félnek a thaiföldi lehúzástól, de már nagyon mennének, mielőtt őket viszik. És persze a lottónyertesek.

goli_otok.jpg

Eladó az egykori börtönsziget

little-ross1-1024x576.jpg

Potom pénzért eladó egy festői skót sziget kastéllyal

bahamas_luxurious_penthouse_on_the_beach_0.jpg

Eladó luxus ingatlanok: Bahamák

image3.jpg

10 paradicsomi sziget milliomosoknak eladó

 
   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr2013312261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.11.28. 20:59:07

nem vegyük el senkinek a kedvét, a lottó ötös valószínűsége: 1 / 43 949 268 :)

kkm.furdancs 2017.11.29. 09:00:35

@népszopás: :) Hagytam egy kis tartalékot a különösen balszerencsések súlyozására :)))

scsaba1 2017.11.29. 11:06:22

Pár éve az Urbanistán is volt egy cikk, amelyben Valamelyik csepeli bányató közepén hirdettek egy szigetet eladásra, talán valami horgásztanya is volt rajta, ha jól emlékszem. Nem lehetett egyszerű megépíteni, mert az a sziget is csak csónakkal volt elérhető.

kkm.furdancs 2017.11.29. 11:32:24

@scsaba1: Nagyon jól emlékszel, az ötödik kép alatti link pont oda visz :) Már elkelt.

Untermensch4 2017.11.29. 21:02:32

A "skót sziget"-en az biztosan kastély? Nekem inkább világítótoronynak tűnik...

scsaba1 2017.11.29. 21:36:05

@kkm.furdancs:

Nah, lebuktam... Látszik, hogy nem kattintgattam végig az összes linket, a szövegből meg nem derült ki...

kkm.furdancs 2017.11.30. 14:14:37

@Untermensch4: A skótok szerény és takarékos emberek, nekik ez is kastély. Most hallottam: a hollandok olyan skótok, akik elmenekültek, mert nem bírták nézni az esztelen pazarlást :)

Untermensch4 2017.11.30. 19:00:10

@kkm.furdancs: "A skótok szerény és takarékos emberek..." Az megvan hogy bár az angolok hosszasan próbálták a skótokat fegyverrel elfoglalni (amire volt is esély hiszen éppen hosszas és véresen kimerítő háborújukat vívták ősi ellenségeikkel, a skótokkal...) végül egy mohó gyarmatosítási kísérlet miatti csőd után felvásárolták őket? :)
mult-kor.hu/cikk.php?id=18304&print=1

kkm.furdancs 2017.12.01. 08:41:03

@Untermensch4: Ez nagyon tetszett, fel is veszem a szólástáramba :)
Kereskedj, ne háborúzz!
süti beállítások módosítása