Csak kalózoknak!

2018.01.15. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

image5.jpg

Kezdődik a farsangi jelmezbálok ideje. Hiába a sok, zavaróan testre feszülő rucikban feszítő szuperhős, a kalózromantika még mindig népszerű jelmezötleteket szül. Elkészítésükhöz ajánlunk egy könyvecskét, mely  szabványos kalózruházat mellett a kötelező kellékeket (faláb, szemtakaró) is tartalmazza a magyar-szomál nyelvkönyv kivételével.

Az előszó összesűríti a könyv küldetésének lényegét: "Ki ne szeretne kalóz lenni?! Izgalmas kalandokba keveredni, kincskeresésre indulni?! Könyvünkben olyan barkács- és játékötleteket gyűjtöttünk össze, amelyekkel megvalósítható ez az álom. Tengerre fel! Készítsünk kalózhajót, kalózruhát, kincsestérképet, látcsövet, bombát, majd játsszunk kedvünkre. A kötetet ajánljuk születésnapi partikra is, mert feledhetetlen élmény lesz a gyerekeknek, a kincsestérkép alapján megtalált kincsesláda tele finomsággal.

image4.jpg

Óvónők és tanárok figyelmébe is ajánljuk a kötetet, hiszen a fiúk szívesen bújnak kalózbőrbe, és közben észre sem veszik, hogy a kellékek elkészítésével kézügyességük, a játékokkal pedig fantáziájukat is fejlesztik. A lányok meg szívesen vállalják a bajba jutott, megmentésre váró királylányok szerepét."

image8.jpg

Címe Csak kalózoknak, 32 oldal. Tartalma pedig: Anyagok és eszközök - A mintaív átmásolása - Tárgyak, játékok fiúknak - Tengerre fel! - A tenger rettenthetetlen ura - Kincsestérkép - Halálfejes zászló - Bomba - Kalózruhák - Kalózálarc - Hajó a láthatáron - Kincsesláda - Kalóztutaj - Kalózlány és a kannibál - Kalózjáték - Kincskereső kalózjáték 

image9.jpg

Nem csak jelmezeket, de otthon elkészíthető kalózos játékok leírását, elkészítését is tartalmazza, ajánljuk figyelmükbe a füzetet, mely a Cser kiadó "Kreatív ötletek" sorozatában jelent meg. És a rum hol van? - vethetik fel a kalózok kihívásokkal teli életformáját ismerő olvasóink. Tessék:

kisu_morg_14.jpg

 
   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr5413569339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2018.01.15. 10:47:34

Miután a gyereknek kész a kalózjelmez, apa megissza a rumot, anya meg brit haditengerészetként statáriálisan ítélkezik... :)

kkm.furdancs 2018.01.15. 11:20:43

@Untermensch4: Mr. Morgan! Korbácsolja meg ezt az embert! :)

Untermensch4 2018.01.15. 21:00:18

@kkm.furdancs: Szóval a postás neve Mr Morgan..? :)

kkm.furdancs 2018.01.15. 21:59:35

@Untermensch4: Csak a haditengerészetnél uralkodó udvarias hangnemre céloztam. Morgan a rum neve is :) A rum neve Morgan.
aperitif.blog.hu/2017/06/24/elso_talalkozas_lamb_s_navy_rum_561

Untermensch4 2018.01.15. 22:55:08

@kkm.furdancs: " Szerintem az összhatása épp olyan, mint egy jamaicai rohamrendőr igazoltatáskor. Fekete, erős és nagyot üt, de alapvetően jóindulatú." :D

Rumot olyan formában fogyasztok, ritkán (de akkor sokat...) hogy van egy koktél ami rétegrendben vodka és portorico rum (meg citromkarika, rummal áztatott s meggyújtott cukor). Ennek a koktélnak már többféle nevét hallottam, mindenesetre a szűkebb társaság "nyolcadik utas a halál" néven emlegeti. A névadás úgy történt hogy megittam nyolcat... és annak a kocsmának a történetében kb én voltam az egyetlen ember aki második látogatása után törzsvendégnek lett nyilvánítva (abból kifolyólag is hogy úgy leesni és reccsenni bárszékről, bármiféle külsérelmi nyom nélkül, leginkább egy fatörzs-darab tud...).
Két éve nyáron pedig, legjobb barátom esküvőjén, tanúként munkaköri kötelességemnek tekintettem hogy igyak, és kifogyott a hetedik pohár végeztével a portorico nevű. Csapos kérdezte: "Captain Jack jó lesz?" Gondoltam igen. Sajnos a legalább két felvételből ami utána készült rólam, egyik sem került elő. :)

Azóta tesóm vmi ír piás cégnél dolgozik (van a melóhelye épületében céges piabolt és céges kocsma, nyitás munkaidő után), és most nyáron unokatestvérünk esküvője lesz... :)

kkm.furdancs 2018.01.16. 08:45:20

@Untermensch4: Fogyasztási szokásaink hasonlóak és köszönhetően egy italos cégnek és saját finanszírozásnak, ritkásan, de méltó mennyiségben tudom értékelni a rumfajták első kortyon túli hatásait, immár túllépve a Morgan kategórián. Lásd a Jolly Roger posztokat azon a blogon :)
süti beállítások módosítása