Overload Killer Chicken

2018.06.22. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Évek óta sulykoljuk olvasóinknak, hogy egy 3D printer és némi szorgalommal vegyes tehetség akár anyagi gyarapodásukhoz is vezethet. Már az ingyenes online mérnöki tervezőprogramok lehetővé teszik bonyolult alakzatok megformálását és kézbe vehető, valós tárgy kinyomtatását. A tervrajzokkal, 2D látványtervekkel szemben ezzel a prototípussal sikeresebben indulhatunk el befektetőt keresni találmányunkhoz-termékünkhöz, aki a fröccsöntő szerszám és munkadíj, valamint kereskedelmi terítés költségeit fedezi.

metalch_10.jpg

Köszönet Shaban Judit olvasónknak, amiért ablakot nyitott a gyilkos harci csirkék makettjeinek eddig ismeretlen világára. Példának is kiváló az "Egy jó ötletem volt eddig, de Maseratit vettem belőle" karrier neo-innovatív forgatókönyvére. A fejlesztés szabadidőben, olcsó eszközökkel történhet, már csak egy szabadalmi ügyvéd kell (hogy el ne lopják) a piacra lépéshez. Galériánk tárgya egyetlen terméktípus a fegyveres transzforcsirkebotok triója, melyet a kínai Inson-Song animátor tervezett és nem csoda, hogy csillagként ragyogott fel érdeklődésünk egén.

Az eredeti forrásban megadott hivatkozás elveszik a kínai webáruház labirintusában. Szabad fordításban: "A 7" magas fémtúlterheléses csirke a TaoBao-n megrendelhető 360 kínai jüanért (~ $55 USD). De jó szerencse kell rendeléséhez, ha nem tudsz kínaiul olvasni. Körülbelül 45 percet töltöttem a Google-fordítás segítségével a rendelés feladásával, és az Isten tudja, hogy valaha is megkapom."

1083540-metal_saga_dvd_custom_front.jpg

A cikkben említett "Metal Saga" - mint a tervezést inspiráló múzsa - egy konzoljáték. Szereplői poszt-apokaliptikus környezetben, fejleszthető harckocsikkal, illetve járművekkel egy túlvilági térképen utaznak, időnként megállnak megküzdeni fantasztikus gépezetekkel és ellenfelekkel. Egészen pontosan: "Útközben meg fognak küzdeni dühöngő rablókkal, az irányítás nélküli robotoktól az odaadó testépítők vallási kultuszáig." Ilyenkor kérdezünk rá automatikusan, ez ugye japán játék? Hát persze! 

metalch_17.jpg

metalch_18.jpg

metalch_09.jpg

Sajnos csak passzív, kézzel széthajtogatós verzió kapható a játékból - makettből, pedig milyen látványos lenne a motoros vagy pneumatikus hajtású gépi átalakulás!

metalch_11.jpg

2-41.png

metalch_04.jpg

A népszerűség elhozta a más színű - formájú deathcsirkék reneszánszát, akárcsak a szemmel láthatóan - kínai eredetiről koppintott - hamisítványok megjelenését (gondolkodjunk el ennek szürreális elemein). Csomagolásukról lekopott a Metal Saga elnevezés, viszont emelkedett az áruk. Egyes oldalakon 55-80-113 dollárok repkednek vételárként.

metalch_15.jpg

metalch_05.jpg

22802765_1992883654256817_8023030764700434432_n.jpg

metalch_08.jpg

metalch_06.jpg metalch_02.jpg

Ha megveszi 10 millió vásárló és csak minden tizedik után fizetnek egy dollár jogdíjat, az égető Maserati-kérdés megoldottnak tekinthető. Más okból, de ismét felvesszük a 3D nyomtatás témáját rovataink közé és e kultcsibe apropóján buzdítjuk Önöket formatervek, szerkezetek, hasznosítási lehetőségek kiötlésére.  

 
   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr2914058564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása