Tudnivalók vécéülőke-vásárláshoz

2018.03.14. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

image2_7.jpg

Van egy hely, ahová a király is gyalog jár, ez a mellékhelyiség. Tagadhatatlan, hogy fontos szerepet tölt be az életünkben, hiszen napi szinten van szükségünk a használatára. A vécékagyló dísze az ülőke, amely mára már komoly dizájnelemmé nőtte ki magát, és gondosan kell illeszkednie a néha számítógéppel, 3D-ben megtervezett fürdőszoba-költeményekhez. Az üzletek véget nem érő választékban árulnak színesnél-színesebb, az egyszerűtől a formabontó alakzatokat megformáló vécéülőkéket

Egy angol ház újjászületése - 1. rész

2018.03.13. 08:24 | Írta: Pajer

Akkor ígéretemhez híven nekifutok új, terveink szerint kéthetente jelentkező sorozatunknak, ami egy 1894 ben épült angol ház felújításán keresztül próbálom bemutatni egy másik ország építési szokásait, különbségeit és megfejteni, hogy miért kel szőnyegpadló a fürdőszobába, miért folyik külön csapból a meleg és hideg víz és miért kellenek minimális bányászati ismeretek egy ház karbantartójának. Ha valakit maga a ház vásárlás története is érdekel, azt itt találja meg.

Mielőtt belemelegednénk házfelújítás történetébe, az első részben megragadnám az alkalmat, hogy általánosságban képet adjak az alapvető különbségekre a magyar és az angol építkezési szokások között.

Pár éve Diger már kifejtette egy posztban a különbségeket, de  bevallom ha akkor figyelmesebben olvasom, akkor pár meglepetést elkerülhettem volna. Pár helyen szeretném is felhasználni az akkor olvasott információkat.

image001.jpg

Polisztirol hab hővágása házilag

2018.03.12. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

foam-letters-with-acrylic-face.jpg

A polisztirol (Nikecell, stb.) szigetelőanyagként kezdi elveszíteni jelentőségét az ásványi és üveggyapot táblák elterjedésével, azonban dekorációs alapanyagként népszerű kis tömegénél, szilárdságánál, olcsóságánál fogva. "Hidegen" - azaz fűrésszel, forgácsoló gépekkel - nehézkes és környezetszennyező megmunkálni. Egy izzó ellenálláshuzallal azonban gyermekjáték szeletelni vagy formára vágni. Mai válogatásunk házi készítésű, amatőr és profi megoldásokat szemléz a tábla- és betűvágás készülékeiből.

Ötletes barkácspraktikák (10.)

2018.03.09. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

kfc.jpg

Mai válogatásunk az evés és a táplálkozást megkönnyítő trükkök körül forog. Már a címkép mutatta egyszerű tipp is életmentő lehet, hogy helytelen viselkedés miatt ne verjék szét a fejed a KFC-ben. A videókban tojás, üdítő, székláb-görgő kisautóból, tényleg minden, ami kiemel bennünket a puszta fogsorral étkező állatvilágból...

Újra divat a lambéria, használjuk bátran!

2018.03.08. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

eclectic-powder-room-with-vessel-sink-and-wainscoting-i_g-ishzqn15kscsu40000000000-qbkm3.jpg

Bár a lambéria méltatlanul hosszú évekre kikerült a köztudatból, manapság egyre többen fedezik fel újra a természetes burkolóelemet, ami kinőtte a hagyományos falburkolat szerepét. Dizájnelemmé lépett elő, a hálószoba, a konyha, a plafon vagy épp az iroda dísze lehet.

Kulcsművészet, kulcs a művészethez

2018.03.07. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

kulcsok18.jpg

Kulcsokkal teli a zsebünk és fiókjaink és ez így is lesz, amíg el nem terjed a direkt agyhullám-vezérlésű fiókzár. Viszont költözés, válás, betörés után folyamatosan halmozódnak és kritikus tömeg elérése után akár barkácsalapanyagként hasznosíthatók. Válogatásunk vagy eleve szép régi kulcsokat mutat be, vagy jellegtelen ipari termékekből összeállított műtárgyakat szemléz. Kattintás után további galériák.

Öt tipp a professzionális szigeteléshez

2018.03.06. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

A jó szigetelés a tervezéssel kezdődik és közel 50%-kal csökkenti a gázszámlát. A professzionálisan megtervezett és kivitelezett szigeteléssel nem csak a gázszámla közel 50%-át, de rengeteg időt és sok bosszúságot is megspórolhatunk.

warm-home.jpg
A március 6-i Energiahatékonysági Világnap alkalmából a Knauf Insulation szakemberei 5 pontban gyűjtötték össze, hogy mire érdemes odafigyelniük azoknak, akik új vagy meglévő családi házukat tervezik szigetelni. A szakértők tanácsaival több százezer forintos nem várt költségeket kerülhetünk el, ha pedig mindent jól csinálunk, hőszigetelt otthonunk energia-hatékonyabb és pénztárcakímélőbb is lesz.

A mennyezet szigetelése kőzetgyapottal

2018.03.05. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

image2.jpg

Többféle technológia kínálkozik a fűtetlen terek mennyezetének (alulról hűlő födémek) szigetelésére. Ezen különféle megoldások esetében egyformán alapvető és fontos szempont a tűzbiztonság, a megfelelő hő és hangszigetelési teljesítmény. További fontos szempont a gazdaságosság, az esztétikus megjelenés és a gyors egyszerű kivitelezhetőség is.

Mi a fene az a mágneshorgászat? – Interjú

2018.03.02. 05:00 | Írta: Mr. Furdancs

Az úgy volt, hogy minap kedvenc adok-veszek horgászcsoportomban böngésztem a Fecebookon. Lefelé tartó mentális spirálban pörögtem éppen a "vegyek vagy ne vegyek használt pergetőorsót, vagy bármit" mantrát ismételgetve, egyre közelebb sodródva a katatón állapothoz. (Ryobi Zaubert, vagy valami olyasmit szeretnék amúgy, ha esetleg lenne valakinek. Olcsón!!! Ide várom az ajánlatokat: furdancsblog@gmail.com)
A spirálból az alábbi hirdetés repített ki.  

horgaszmagnes_hird.JPG

Láttam már sok csodát horgászattal kapcsolatban, de ez az eszköz azonnal átütötte nálam a plafont. Azt ahol a gyanakvás lakik. Ennek az eszköznek nyilvánvalóan semmi köze a klasszikus értelemben vett horgászathoz. Rögtön utána is néztem, hogy ez mi a bánat lehet. Így leltem rá a magneshorgaszat.hu oldalra, ahol rögtön felvettem a kapcsolatot egy beszélgetés erejéig az oldal egyik üzemeltetőjével. Ő Kovács Erik, aki az alábbi interjúban mutatja be hobbiját.   

Hangszigetelés előtt erre figyeljen!

2018.03.01. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

1_5.jpg

Van jobb megoldás is!

A csend hatalmas kincs, egyre hangosabb világunkban ezt megteremteni nem is olyan egyszerű: otthonunkba minden irányból ömlik a zaj – gondoljunk csak az utcai forgalomra, a házunk felett húzódó légi folyosóra, a temperamentumos szomszédasszonyra és hegedülni tanuló kislányára, vagy azokra a lakásokra, ahol túlságosan vidám turistacsapatok adják egymásnak a kilincset. Mivel békére mindenki vágyik, ezért egyre többen vágnak bele otthonuk utólagos hangszigetelésébe.