Overload Killer Chicken

2018.06.22. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Évek óta sulykoljuk olvasóinknak, hogy egy 3D printer és némi szorgalommal vegyes tehetség akár anyagi gyarapodásukhoz is vezethet. Már az ingyenes online mérnöki tervezőprogramok lehetővé teszik bonyolult alakzatok megformálását és kézbe vehető, valós tárgy kinyomtatását. A tervrajzokkal, 2D látványtervekkel szemben ezzel a prototípussal sikeresebben indulhatunk el befektetőt keresni találmányunkhoz-termékünkhöz, aki a fröccsöntő szerszám és munkadíj, valamint kereskedelmi terítés költségeit fedezi.

metalch_10.jpg

Köszönet Shaban Judit olvasónknak, amiért ablakot nyitott a gyilkos harci csirkék makettjeinek eddig ismeretlen világára. Példának is kiváló az "Egy jó ötletem volt eddig, de Maseratit vettem belőle" karrier neo-innovatív forgatókönyvére. A fejlesztés szabadidőben, olcsó eszközökkel történhet, már csak egy szabadalmi ügyvéd kell (hogy el ne lopják) a piacra lépéshez. Galériánk tárgya egyetlen terméktípus a fegyveres transzforcsirkebotok triója, melyet a kínai Inson-Song animátor tervezett és nem csoda, hogy csillagként ragyogott fel érdeklődésünk egén.

A hét műtárgya - a munkavédelmi cipő

2018.06.21. 05:00 | Írta: Gyökösi Attila

A lábuk védelmét sokan elhanyagolják. A strandpapucsban történő flexelés vagy fűnyírás sokunk számára ismerős lehet. Még ha magunknak épp van is elegendő józan eszünk, a szomszédban biztos láttunk már ilyet. Pedig a lábunk védelme nem butaság, bár reneszánszát éljük a különböző alternatív gyógymódoknak, de igazán hatásos lábujj-visszanövesztő kezelésről nem nagyon olvashatunk a magazinokban.

Tapasztalatom szerint kétféle ember van. Az egyik (ilyen vagyok én is) szereti, ha masszív, zárt és a lábat/bokát jól tartó cipő van a lábán. Mi az utcán papucsot hordó embereket igazából nem tudjuk megérteni. Nézetünk szerint a hamarosan - meteor becsapódás, vízhiány, netán Godzilla támadás miatt - bekövetkező világvégét nyilvánvalóan csak a masszív cipővel rendelkező egyedek fogják túlélni.  A másik csoport a papucsos-szandálos népeké, de miután ők az előzőek alapján rövidesen úgyis kihalnak, kár rájuk szót vesztegetni.

Apró csavarok gyártása

2018.06.20. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Jó gyáros spórol, ahol tud. Mára nagy divat lett a beszállítók széles körére támaszkodni például az autóiparban és ennek vannak okai és előzményei. Henry Ford autógyára kezdetben saját szénbányákat, öntödét és gumifa ültetvényt birtokolt, hogy minden egyes alkatrészt - váztól gumiabroncsig - saját üzemeiben állítson elő. Idővel bebizonyosodott az elv átláthatatlan bonyolultsága, nehézkes irányítása és ráfizetéses üzeme, mivel a gyártókapacitást nem sikerült teljes egészében kihasználni, emellett túlzottan nagyszámú szakembergárdát igényelt.

01_2.jpg

Viszont egy jó ötletet ne vessünk el véglegesen, vannak olyan fontos, de akár egyetlen gépsorral is előállítható alkatrészek, melyek saját gyártásával kiiktatjuk a gyártó és kereskedelmi szintek jutalékát. Saját szememmel láttam például a háztartási dugaljak, kapcsolók összeszereléséhez szükséges apró csavarok üzemen belüli gyártását. Ennek gépei írásunk főszereplői.

Az RC-modellezés csodái

2018.06.19. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Vannak hobbik, melyek szinte elérhetetlenek, hacsak nincs fésűgyárunk a külvárosban. A hedonista testi élvezetek keresése mellett az RC (radio controlled) modellezés nehézsúlyú alkotásai is ilyenek milliós árukkal. Másik út, mikor százezres szerzámzat és alkatrész beszerzéssel, az adott jármű elkészítéséhez szükséges technikai alapismeretekkel, hihetetlenül aprólékos és türelmes hozzáállással, munkaórák százaival magunk veselkedünk neki és nem adjuk fel. Ehhez toleráns szomszédokra, elidegenedett családra, esetenként 100 méteres kifutópályára van szükségünk. De ahogy idős karatemesterek biztatják repedt csontokkal, hatalmas monoklikkal búslakodó tanítványaikat, az út a fontos, nem a cél.

image26.jpg

Mai könnyed - egyben lenyűgöző - válogatásunkban mégis az út végét céloztuk meg, az RC modellek legjobban, legélethűbben sikerült remekeit, mint a fotón is látható katonai teherautó. Nekem volt KrAZ-om (szocialista megőrzésre) és tényleg így füstölt! Ha kellően inspiráltuk Önöket, nézzenek szét a szép számmal fellelhető makett-modell hobbiboltokban a szükséges befektetést felmérni. Ha van fésűgyáruk, vásároljanak be és irány a reptér, terep vagy vízpart! Jó szórakozást!

Ponthegesztő házilag

2018.06.18. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

image14_1.jpg

Korábbi posztunkban esett szó az akkumulátorok házi felújításáról. Olvasónk megjegyzésére reagálva rákerestem a munkához szükséges ponthegesztők kereskedelmi kínálatára. 140 ezer alatt nem találni gyári spottert, de mivel igény van rá, vélelmezhető, hogy talpraesett, találékony barkácsolók tömegei láttak neki házilagos építésének. S valóban, autó akkumulátor vagy mikrohullámú sütő felhasználásával számos példát mutatunk gyűjtésünkben. Magyar nyelvű, a megvalósítás lépéseit követhetően bemutató, bő leírások és videók a világ minden - ponthegesztőben szűkölködő - részéről.

Egy angol ház újjászületése - 5. rész Mit keres a puding a falon?

2018.06.15. 05:00 | Írta: Pajer

5a690f76e9b51_image.jpg

Nem szeretném tovább feszíteni a „minden angol termék szar és az angolok hülyék- bezzeg a magyar milyen tuti” és kontra feszkót, de a mostani témánk is biztos fel fogja kavarni az ilyen irányú érzelmeket. Pedig szerintem minden szakkritikusnak be kellene látni, hogy a föld más pontjain más és más logika alapján építkeznek, de a végeredmény mindenhol ugyanaz, a helyi szokásoknak, igényeknek megfelelő élhető terek létrehozása.

Ötletes barkácspraktikák: két keréken

2018.06.14. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Témánk a bicikli építése, átépítése. Videóválogatásunkban a kötelező "őrült biciklik a világ minden részéről" bevezetője után magyar nyelvű, gyakorlati oktatás következik a lapra szerelt bolti kerékpár összeszereléséről. Ezután hurikánná erősödnek a drótszamarak alkotóinak ötletszellői és bambuszból épült bicikli, brutális kerekeken gördülő chopper kerékpár, ötkerekű tandemszörny, sőt, a kis Laura sörszállító biciklije csigázza fel vagy tompítja nézőink érdeklődését.

Zombiálló iPad-tok

2018.06.13. 05:00 | Írta: szopaul

ipadcase2.jpg

Felgyorsult világunkban bármikor előfordulhat, hogy zombik népesítik be a Földet. Szerintem az lesz a legokosabb, ha rögtön hozzálátunk egy zombiálló iPad-tok elkészítéséhez, ennek az oldalnak az iránymutatásai alapján. Ki tudja, mikor lesz rá szükség. Vigyázat! Angolul van!

Ingatlanszemle: Költözzünk börtönbe!

2018.06.12. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Nahát, hogy ez nem jutott eszembe eddig! - csaphatnak homlokukra lakhatási problémákkal küzdő olvasóink. A Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága összesen 13000 férőhelynyi apartmant kínál az ország számos településén. Egy csomó probléma azonnal megoldódna. Többé nem lenne gond a munkahelyre ingázás, biztos és kiszámítható egzisztencia, érdekes emberek és mindig kéznél lévő börtönpszichológus. Koszt-kvátély ingyen.

prison-freemantle.jpg

A kép ennél árnyaltabb, nem csak móka és játék a börtönélet. Lehetne olyan megoldás, hogy bármikor kisétálhatok a kapun? Amennyiben nem csábít a smasszer szakma, egyetlen megoldás kínálkozik a boldog és felhőtlen börtönévekre, ha egy elhagyott és lakásokká átalakított ingatlanban rakunk fészket. Galériánkban szabadon szárnyalunk a világ börtönlakosztályai és közösségi célra átalakított fegyházai között. Minden fotóra kattintva link a jutalom további galériákhoz. Ez majd jól lebilincseli Önöket órákra...

Műgyanta padló a lakásba?

2018.06.11. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Műgyanta padlóról először hallva óvatos fenntartásokkal kezeljük ezt az anyagot, még ha el is ámulunk szépségén. Hajlékony vagy rideg? Asztalláb megtöri, kopásálló? Mennyire lehet vízszintesre önteni és nem csúszik-e nagyon? Mennyire érzékeny a tisztítószerekre?

image6_3.jpg

A műgyanta egy többrétegű, általában kétkomponensű padló burkolati rendszer, amelyet öntött padlónak is szoktak nevezni. Az eljárás lényege, hogy a hordozó felületre a gyanta folyékony halmazállapotban, öntéssel kerül fel, majd a szükséges kötési idő után szilárdul meg. Ipari és otthoni környezetben egyaránt alkalmazható, látványos díszítésekkel tehetjük egyedivé. Azonban számos buktatót rejt alkalmazása és nem is olcsó. Épp ezért fontos a kivitelező kiválasztása vagy mindenre kiterjedő, komoly előtanulmányok a házi megvalósítás előtt. Összeállításunkban horrorszerű kudarcok és látványos sikerek váltják az ismeretterjesztő videókat, hogy minden oldalról áttekintsük e technikát. Szabvány jellegű szakirodalmat és egy napjainkban jellemző árlistát is kínálunk emellé.