Művészi betonkeverők

2016.06.06. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

A betonkeverő a családi ház megbecsült szürke eminenciása. Évekig csendben áll a fészerben, de ha elővesszük, abból valami nagy, nehéz és szilárd készül. Formavilágát elsősorban a praktikum jellemzi és az iparművészek sem iparkodnak díszítő motívumokkal ellátni (pedig a matyó virágminta kézenfekvő lenne), ehelyett közútfenntartó-sárga egyenszínben pompázik, amíg be nem borítja a vékony cementréteg.

betonkev04.jpg

Szerencsére itt van a steampunk stílus, hogy utat mutasson a mérnököknek és a jellemzően cári Oroszországra utaló szín- és mintajelleggel díszített betonkeverők utat találjanak a szalonokba és cukrászdákba. Betonra nem alkalmas, hiszen ki tudná levakarni a rákötött cementet?  A Steampunk Tendencies oldalon bukkantam e néhány fotóra, ahol hajó formájú ágy és régi varrógépből készült hintaszék egyaránt megtalálható. Érdekes és inspiráló oldal.

betonkev03.jpg

betonkev02.jpg

betonkev01.jpg

Itt pedig egy életből vett, naturalista példa, mikor nincs otthon más festék, avagy hogyan született a Vörös proletár betonkeverő...

betonkevsv.jpg

betonkevs.jpg


   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr368773528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása