Ötletes barkácspraktikák: ceruzatartók

2020.08.17. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

munkaim_094.jpg

A legegyszerűbb famegmunkálás barkácskarrierünk kezdetén, hogy kihegyezünk egy ceruzát. Forgácsolás, esztergálás célszerszámmal. Következő lépés lehetne egy ceruza- vagy tolltartó elkészítése, amelyben elhelyezzük hamvas alkotásunkat. Lehet bögrében, gyárilag készült edényben is szem előtt tartani íróeszközeinket, de saját készítéssel személyre szabhatjuk formáját, belső elosztását. Hazai és globális példákból válogattunk, alapanyagként zoknitól billentyűzetig, bőrtől rétegelt lemezig terjed a skála.

Fotókra kattintsanak a cikkekhez vezető linkekért. Van köztük néhány kereskedelmi termék, de inspirációnak vagy "ezt úgysem tudom megcsinálni, inkább megveszem" megoldásként jól jöhet.

image6_2.jpg

ceruza-ceruzatarto-kutya-3500_-.jpg

5_3.jpg

munkaim_094.jpg 

fgsvsv.jpg
001_25e9_25af_258a_25e9_25.jpg

Végül néhány egykori próbálkozás az akkor beszerzett faesztergával. A gombákba lyukat fúrtam és némelyik azóta is tartja íróeszközeimet.Tanulság, hogy a xsiszolás és felületkezelés fontos része a munkának, így nem horzsolja le bőrünket és a por is nehezebben tapad meg a fán.

image7_2.jpg

1_9.jpg

image2_14.jpg

 

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr4113945024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása