Japán precizitás…

2019.06.06. 05:00 | Írta: Gyökösi Attila

Mára egy könnyedebb posztot írunk, csak videókat kell nézni benne, és csodálkozni. A legendás japán precizitásról mindenki hallott már. Nyilván van is valami alapja, bár vélhetően ott sem mindenki Hattori Hanzo.

Mindenesetre a napokban bukkantunk pár videóra, amelyeken apró, munkát segítő kis célszerszámokat, sablonokat, illetve komolyabb gépezeteket is készítenek fából, művészien aprólékos módon. Őszintén szólva nem hiszem, hogy itt a furdancsnál bármelyikünk ennyi munkát tenne egy ilyen sablon elkészítésébe, de nézni a dolgot valóban lenyűgöző…

kepernyokep_errol_2019-05-30_10-10-38.png

Itt például egy lyukfúró sablon készül: 

Itt pedig egy fúrógép-meghajtású csiszológép:

 

A csatornán további millió csodát lelhetnek a kíváncsiak, a lényeg mindben az, hogy pénzben persze messze nem megfizethető és üzletileg nyilván nem rentábilis építéseket láthatunk. Teljesen nyilvánvaló, hogy itt az építés folyamata, az alkotás az elsődleges, gyakorlatilag ez egy modern kori művészeti tevékenység. 

Itt a furdancsnál néha megkérdezik, miért is csinálunk dolgokat, miért nem veszünk készen mindent? Hát, ezek a videók vélhetően nem azoknak szólnak, akik ilyesmit kérdeznek...

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr8714869520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása