Jó munkához szól a metál (9.): Power metal!

2019.11.06. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Én tényleg megtettem mindent, hogy megszeressem a kortárs magyar popzenét. A Dal 2019. tehetségkutató lemez összes dalán elvégeztem a beletekeréses próbát, azaz négy helyen kattintottam rájuk. Mintha ugyanott folytatódott volna a lagymatag alap, közben erőtlenül ráénekeltek valamit amolyan "Nyomjuk le aztán menjünk el sörözni" lelkesedéssel. Kénytelen voltam kis power metállal gyógyulni és ez mindjárt rendbe hozta kulturális sokktól gyengélkedő lelkemet.

image2_67.jpg

Elismerem, hogy más műfaj és hazai pop előadókból kisebb a merítés, mint a nemzetközi power metal felhozatalban, bár a PM közelebb áll a pophoz, mint a sötét brutalitást közvetítő death-doom-industrial-trash-stb. alfajok. Dinamika, dallam, energia, lelkesedés, változatosság, fantázia, férfias - hősies külsőségek - csupa életteli fogalom kapcsolódik hozzá és talán több belefektetett munka, tehetség. Legszebb balladák toplistáján is verhetetlen a kategória. Mivel fénykorában tömegével jelentek meg PM. zenekarok, kedvelőire örök mennyország vár, hiszen tele a net "2 Hours of Epic Power Metal" válogatásokkal és a Power Metal Collection is 193. részénél jár. Ráadásul a műfaj él és virul, újdonságok tömege vár megismerésre. Szubjektív zenelista mellett a nyitottság jegyében Best of Power Metal válogatásokat is kerestem a videómegosztón, illetve egyórás pazar instrumentális válogatás zárásként.

maxresdefault_10.jpg

Az ő power metal története

pom.jpg

Power Metal - Heavy Metal Enciklopédia

 power_metal.jpg

Minden idők 25 legjobb power metal albuma - a Rockbook szerint

  

   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.
De ha unod a Facebookot, kövess inkább a Twitteren!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr9915283630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zooltek 2019.11.06. 05:06:26

Minden héten elrebegek egy hálaimát, hogy nem Bieber rajongó vagy.

kkm.furdancs 2019.11.06. 20:41:14

@zooltek: Köszönöm, értékelem az aggódást. Viszont akkor azzal a halovány logikai szállal sem tudtam voltam megindokolni jelenséget, hogy mit keres egy műszaki magazinban metál rovat (fémipar - metál). Ez olyan lenne, mint a Fésű- és Darugyár.

gigabursch 2019.11.12. 02:35:56

Az unalomra tekert kétlábdobot nem szeretem, a többi jöhet.

@zooltek:
Hasonló gondolatok volt, csak nekem a ciganyjajdaj ugrott be.
- a vérzését meg a hányását...
- savadaső a jóanyádra...
süti beállítások módosítása