Egyedi ajándékot köszörülés nélkül!

2019.11.11. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Készen vásárolni ajándékot kényelmes és még olcsóbb is, mint tetemes élőmunkát fektetni egy kézi készítésű ajándéktárgyba, ami esetleg még saját elvárásainknak sem felel meg. Hát még egy gyerekének, aki androidos tamagocsit szeretett volna csuhébaba helyett. Sajnos az élet ilyen, hiába idealista szólamok vagy mesék, a gyermek önző és konzumrabszolgának lett nevelve a társadalom által. Kivéve, ha jurtalakó remeték vagyunk és elutasítjuk az anyagi javak fontosságát hangsúlyozó értékrendet.

image6_23.jpg

Elégítsük hát ki igényeit fröccsöntött játék fűkaszával, nagyobbaknak valami érintőképernyős készülékkel, mely vasúti gyalogátkelőhellyel kombinálva egyben Taigetosz-teszt is. Koncentráljuk alkotó kreativitásunkat inkább barátainkra és felnőtt családtagjainkra, ők már szocializálódtak annyira, hogy ne mutassák ki csalódásukat. Tépelődő dilemmáikat időben szeretnénk ajándékvásárlásra - készítésre, illetve elkészítésükben segítséget nyújtó gépek beszerzésére terelni. Ne legyen túl késő nekiindulni ennek a fárasztó, drága, hálátlan, de mégis nemes és örömet nyújtó szokásnak, a karácsonyi ajándékozásnak.

Ez alkalommal gyalulás- és hegesztésmentes posztokból válogattam, mivel az építőjátékokat már csokorba szedtük gyermeknap alkalmából.

Tegyük fel, hogy Kedves Olvasó életét továbbiakban viktoriánus- vagy modern babaházak építésének kívánja szentelni, hogy örömöt szerezzen a gyerekeknek. Másrészt annyi dohányt keressen vele, ami már-már öngyulladással fenyeget a trezorban. Coelho sem ajánlana mást: Keress pénzt azzal, amit szeretsz csinálni! - vélekedik komplett babaház elkészítését bemutató írásunk.

baba_24.jpg

baba_15.jpg

Színes papír- és 3D nyomtató, laminálógép és nincs az a társasjáték, melynek megvalósítása akadályokba ütközne. Laminálásról, kétoldalas nyomtatásról és papírvágásról értekezik korábbi tesztünk, melyek a játéktábla és papírpénzek elkészítésében nyújtanak segítséget.

jatekfejleszt03.jpg

image9_12.jpg

Meglepően nagyot robbant az elmúlt évek társasjáték piaca. Külföldi példányok honosítása mellett tömegével találhatunk hazai alapötlet nyomán gyártott játékokat. Mi lenne, ha mi is megpróbálkoznánk egy személyre szabott, nagyságrendileg olcsóbb táblás játék elkészítésével? Szörnyek és kistankok a remélhetőleg inspiráló írásban: Társasjáték házilag

jatekfejleszt02.jpg

kistankhird_16_1.jpg

Holnap gépajánlóval folytatjuk. Egy bevált és erős áresést produkáló készüléket, saját ANYCUBIC I3 Mega nyomtatómat mutatom be.
 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.
De ha unod a Facebookot, kövess inkább a Twitteren!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr4915299312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.11.16. 16:35:45

az egyedi ajándéknak megvan az a hatalmas előnye is, hogy sikerülhet olyan dolgot alkotni (ellentétben a profitorientált (értsd bizonyára létező piacra szánt) tömeggagyival szemben), ami tényleg soha senkinek és semmire sem lesz hasznára :)

kkm.furdancs 2019.11.16. 21:37:09

@népszopás: ...s ahol maga a szándék az ajándék. Ez annyira szép gondolat :)
süti beállítások módosítása