Még ezért a szerszámért átszaladok...

2021.09.20. 05:00 | Írta: Gyökösi Attila

Ez egy extrém rövid posztocska lesz. Az apropója az elmúlt időszakban a szembe szomszédságban végzett néhány asztaloskodásom. Ugyebár itt arról van szó, hogy a szükséges faanyagot általában előkészítem, leszabom, csiszolom, aztán az építés napján átviszem a szomszédba. Vele együtt a szükséges szerszámokat, csavarokat-kötőelemeket, miegymást.

img_20210911_123635.jpg

És kezdődhet a munka.

Amit nagyjából 10 percenként szakít meg egy-egy a címben foglalt felkiáltás, mert kiderül, hogy kell még egy szorító, villáskulcs, kézigyalu, dekopírfűrész, koronamaró, csiszolóvászon... Haza megyek hát értük és vad keresgélésbe kezdek, mert ugye "itt kell ennek lenni!" de persze pont most még sincs ott.

A szomszéd portája, ahol épp dolgozom sem teljesen szerszámtalan, így időnként ott is megvan a szükséges szerszám, csavar és a többi, de persze azt is keresni kell, mert ez egy ilyen szakma, mindig mindent keresni kell, hiába van dedikált helye, ahol amúgy lenni szokott... 

A lényeg, hogy délre általában csippen a telefonom, hogy meg is van a napi 10000 lépés. És tényleg, estére azért jobbára a lábunk fárad el leginkább, arról nem beszélve, hogy ilyenkor vagy három kör, mire mindent visszahordok haza, pedig ugye még reggel egyszerre át tudtam vinni minden szükségesnek gondolt szerszámot, csak közben valahogy felszaporodtak.

Nálatok fordul elő ilyesmi? Ha esetleg igen, osszátok meg velünk, akár itt a poszt alatt, akár a Facebook oldalainkon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr2316691042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomchy 2021.09.20. 09:18:50

Nekem ezért van egy műanyag futós ládám, olyan szerszámokkal, amik a mindennapokban annyira nem nélkülözhetetlenek, vagy van belőlük több is... Természetesen többször is előfordult ilyen szomszédba rohangálás, mire összeállt ez a megoldás. :O)

Gazz 2021.09.20. 22:54:20

Ipari sulikban mindig a reszelőzsír marad otthon, Úgyhogy sajnos a fiatal tanoncokat el kell érte küldeni a boltba. ;-)

zooltek 2021.09.21. 06:16:11

Ezért nem járok helyszínre mosógépet javítani. Ha azt akarják, hogy működjön, inkább a gazdája cipelje azt a 70 kilós dögöt, minthogy én rohangáljak oda-vissza szerszámért. Pláne, hogy még bujkáljak is egy szűkös fürdőszobában.

2021.09.21. 22:54:34

szerencsére "minden sörnyitó"

Büdös bácsi 2021.09.22. 09:58:06

Sziasztok!
Nem bírtam tovább, ezért regisztráltam. Én azt hittem, ez csak az én problémám...
Ha a munkahelyemen éppen a raktárban kell valamit javítani, az biztos, hogy a túlsó sarokban van, 150 méter, de kell hozzá még két valami, az plusz 600 méter séta...
Otthon, ha valamit javítok, akkor nyilván úgy kezdődik, hogy a régen használt valami kell hozzá, azt először nem találom, mikor meglesz, akkor kiderül, hogy álltában elromlott, akkor azt megjavítom, persze egy félórás autózás, mert kell bele egy szimering mondjuk, aztán elkezdem a pincéből a szerszámokat fölhordani, mert mindig kell még valami, ami célszerűbb, mint amit elsőre fölvittem, majd vacsorára kész, persze a sok szerszámot és egyebet csak fölnyalábolom, levágom a kupacot az asztalra, és elegem van az egészből, inkább gyorsan együnk!
(Persze, ezért legközelebb megint nem találok valamit a kupac alatt...)
Leggyakrabban nem a javításban fáradok el, hanem a hozzá tartozó kilométeres gyaloglásban és lépcsőzésben, ezért jobban szeretem, ha szépen a műhelyben dolgozhatok, amit lehet, ide behozatok...

Witlok 2021.09.22. 10:44:12

Sziasztok!
Régen halottam egy történetet, miszerint a 60-as években a Porsche gyárban járt egy japán küldöttség - a gyár hatékonyságának növelésének céljából hívták meg őket.
Bemutatják a gyárat a vendégeknek, épp a szerelőcsarnokban járnak. Látják, hogy a melós a készülő kocsitól odasétál az alkatrészes polchoz, nekitámasztja a létrát, felmászik, megkeresi az alkatrészt, visszasétál, beépíti. Az egyik japán ezt látva kér egy fémfűrészt, nem értik a németek, de adnak neki. A fickó a fűrésszel odamegy a polchoz és elkezdi lefűrészelni a felső polcokat. A németek azt hiszik megőrült, kérdőre vonják. A következőt mondta a japán mérnök: Önök ennek az embernek nem a szerelésért, hanem a sétálásért, létrázásért, keresgélésért fizetnek...

Untermensch4 2021.09.23. 01:52:51

Nálunk a gyárban az egyik szerelő szaki egy gurulós bőrönddel járkál, a többi egy szerszámos/mindenes szekrénykét tologat. Mármint mindenki a sajátját, nem ugyanazt. :)
süti beállítások módosítása