Nyissunk ki egy rekesz sört. Egyszerre!

2018.08.17. 05:00 | Írta: szopaul

Péntek van, nyakunkon a hétvége. Mint azt számtalanszor említettük már, a barkácsolás, építkezés és ház körüli karbantartás elengedhetetlen kelléke a sör. Illetve a sörfogyasztás. A Furdancs történetében volt már szó különböző sörnyitási technikákról, most pedig itt egy újabb.

Nyilván német barátaink fejlesztették ki, ezt az alábbi videón látható praktikus eszközt. Minek is vennénk el az értékes, sörivásra szánt időből nyitogatással, ha egy mozdulattal megoldható az egész. A videót látva, könny szökött a szemünkbe, olyan szép. 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

Politúrozás a gyakorlatban

2018.08.16. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

maxresdefault_3.jpg

Politúrozással csodásan fénylő lakkréteget viszünk fel a fára, mely nemcsak védi, de kiemeli az árnyalatokat és szinte új anyagot hoz létre a matt fatárgyból. Bő írásunkból az alapanyagok és segédeszközök felsorolását csinos példákkal illusztráljuk és egy konkrét példán keresztül a gyakorlatába is bevezetést nyújtunk. Kiindulópontunk, hogy túl vagyunk egy alapos és finom csiszoláson, valamint felületvédelmen és már csak a lakkozás van hátra.

Visszapillantó: Haditechnikai park 2006.

2018.08.15. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

p6220139.JPG

A katonai megrendelésre készült eszközök fontos jellemzője a szélsőséges körülmények közötti működőképesség és megbízhatóság. Ennek köszönhetően a technikai fejlődés egyik zászlóvivője a hadsereg (leginkább az amerikai), mely mer beruházni új technológiák kifejlesztésébe. Már csak ezért is figyelemreméltóak és blogunk látókörébe tartozók a haditechnikai eszközök. Akad elszórva néhány haditechnikai park az országban, közülük a legnagyobb, magánkézben lévő a keceli Pintér Művek Hadtörténeti Múzeum Haditechnikai Park.

Vészeljük át a hőséget egy kerti medencében!

2018.08.14. 05:00 | Írta: ( x )

A medencézés egy nagyszerű formája a családi kikapcsolódásnak! Nehéz elképzelni kellemesebb módszert az ejtőzésre, mint egy fárasztó és forró nyári napon elterülni a hívogató víz partján, és élvezni a pihenés örömét. Az pedig már álmaink netovábbja, ha mindezt a saját kertünkben tehetjük meg!

medence01.jpg

Persze a legtöbben ilyenkor arra gondolnak, hogy mindez csak álom lehet, de szerencsére ez manapság már koránt sincs így. Ahogy a technológia és a világ fejlődik, úgy lesz egyre elérhetőbb egy minőségi és hosszú életű kerti medence az átlagos családoknak is.

Gabion: Mi az és miért jó?

2018.08.13. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

gabion_19.jpg

Amikor megtervezünk, felhúzunk egy kerti építményt, meglehetősen hosszú időre elköteleztük magunkat és csak vonakodva nyúlunk a csákány után, hogy helyesbítsük az eredeti elképzelést. Egy kivétel van, a gabion, a fémketrecbe hordott kövek halmaza, mely csinos falat képez és könnyen mobilizálható. A "könnyű" kifejezés túlzás, de például fogyókúrázni vágyóknak maga a tökéletes elfoglaltság. Látványos, természetes, növényekkel betelepíthető dekoráció egy kertben, cégünk főbejáratához vagy közterekre, de akár grillsütőt vagy postaládát is építhetünk belőle.

Fessünk vízzel!

2018.08.10. 05:00 | Írta: Gyökösi Attila

Az otthoni munkáknak az egyik legsűrűbben előforduló típusa a festés és mázolás. Ezzel még az amúgy a barkácsolást csak nagyon óvatosan végzők is találkoznak néha. A kérdés általában csak az, hogy mivel festünk? Itt a Furdancs blogon már írtunk többször a felületkezelésről. Arra is kitértünk, hogy bizony a felhasznált anyagok folyamatos fejlődnek, az évtizedekkel ezelőtt általánosan használt olajfestékeknél, vagy a kicsit később megjelent oldószeres, nitro- vagy lakkbenzin hígítású festékeknél már jóval modernebb és környezetkímélőbb termékek is kaphatóak.

Extrém gépet, ha kevés a lapát!

2018.08.09. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

maxresdefault_2.jpg

Az első kockákon felbukkanó, hómaróval felszerelt mozdony döntötte el, hogy ezt itt és most kell bemutatni. Hűsítő  a méteres hófalakba alagutat vágó célgépek látványa, a többi gép pedig roppantul érdekes, például méreténél fogva. Leélhetjük az életünket, végignézhetjük az ismeretterjesztő csatornákat elejétől-végéig, hogy találkoznánk az igazán komoly kihívásokra tervezett konstrukciókkal. Lehet, hogy több áramot fogyaszt, mint egy falu, daru kell egy szegecsének kicseréléshez vagy két évet kell sorba állni előjegyzéséhez, de ha már megvan, nincs az a támfal - erdő - lavinaomlás, ami megállítaná. Extrém gépek válogatása következik.

Csobogóépítés: mindent bele!

2018.08.08. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

csobogo11.jpg

Nehéz elengedni a csobogóépítési sorozatunkat, mert minden nap egyre melegebb lesz és annál inkább jólesne egy kis hűsítő csobogás. Még inkább egy saját készítésű, személyre szabott kompozícióból. Míg előzőleg a fő alkotóelemeké volt a terep, most a kitöltőanyagok, díszítőelemek és növények kerülnek sorra.

Szabadtéri akusztikai játékok

2018.08.07. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

image1_3.jpg

A színházak mindig nevesítve szerepelnek érintés- és tűzvédelmi szabályzatokban. Érthető, hiszen sok ember kis helyen összezsúfolva sérülékeny közeg és ha egy színház ég, akkor nagyon ég. Szabadtéri előadásokon - főleg vizes élményparkban - nem fenyeget ilyen veszély, már csak a korrekt akusztikai tér kialakítása vár megoldásra. A Nyíregyházán található Szabadtéri színpad rekonstrukcióját és felújítását mutatjuk be, ahol már nem verődnek össze-vissza a hangok és kiküszöbölték a .

Hűsítő ötletek: légkondi mindenből

2018.08.06. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Vannak hálásan visszatérő témák, amit gátlástalan sajtómunkások örömmel illesztenek minden évben  a műsorfolyamba. Kullancshelyzet, medvehagyma és hogy meleg van. Más szempontból megközelítve, egy csecsemőnek minden vicc új és talán pont Ön nem olvasta még a frappáns ötletek végeláthatatlan sorát, melyet akár itt, akár a videomegosztókon találni.

lkondi.jpg

Legtöbbje persze csak játék, demonstráció és pótcselekvés. Igazi hidegélményt egy brutális légkondi beszerzésével szerezhetünk, vagy ha elköltözünk Zabarra, kalandvágyóbbak Ojmjakonba.  De azért csak kattintsanak bele válogatásunkba, ahol hűsítő szerkezetek készülnek kartonpapírból és más egyszerű alkatrészekből. Külön ajánlom a spanyol nyelvű videókat, mert ott tényleg meleg van, így módszereik tapasztalaton és rászorultságon alapulnak.