Zümmög a gépház

2020.09.28. 10:17 | Írta: ( x )

A megfelelő hatékonyságú hűtés és fűtés bizony nagy zajjal járhat. Ebben az esetben a zajcsökkentéshez sajnos nem elég a WD40 vagy a Duct Tape. Komolyabb megoldás szükséges. Nézzük mint mond a témában fő támogatónk aktuális hírlevele. 

18aaf000-f484-47c5-813c-fa1383beed91.jpg

Fürdőszobai szifonok - körkép

2020.09.24. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

furd_szobai-szifon2-praktiker.jpg

A fürdőszoba-felújítás több szakaszában is előtérbe kerül a szennyvízelvezetés, valamint annak egy fontos és nélkülözhetetlen eleme, a megfelelő szifon kiválasztása. Pofonegyszerűnek tűnik, hiszen mindenki ki tud választani egy darab fehér műanyagot a szaniteréhez – vagy mégsem? A legkedveltebb típusokat jártuk körbe, és bemutatjuk, milyen főbb különbségek vannak az egyes fajták között.

Bosch akkus szerszámokkal, strapabíró ipari mérőműszerekkel és tartozékokkal a csúcsra!

2020.09.22. 11:21 | Írta: ( x )

A minap Szombathelyen jártunk egy kiállításon és vásáron, ahol a Bosch mutatta be a legújabb elektromos kéziszerszámait. Fellebbentették a fátylat a legújabb BiTurbo termékekről, amely egy olyan új gépcsalád, amely már a vezetékes gépekkel mindenben egyenértékű teljesítményre képes.

boschbit1.jpg

Kulcsművészet, kulcs a művészethez

2020.09.21. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

kulcsok18.jpg

Kulcsokkal teli a zsebünk és fiókjaink és ez így is lesz, amíg el nem terjed a direkt agyhullám-vezérlésű fiókzár. Viszont költözés, válás, betörés után folyamatosan halmozódnak és kritikus tömeg elérése után akár barkácsalapanyagként hasznosíthatók. Válogatásunk vagy eleve szép régi kulcsokat mutat be, vagy jellegtelen ipari termékekből összeállított műtárgyakat szemléz. Kattintás után további galériák.

Intarziás padló gránitból

2020.09.18. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Ha meggyőzően látványos és kopásálló padlót keresünk kastélyba, közösségi épületekbe és számlaegyenlegünk nem fér el hat helyiértéken, legjobb választás az eltérő színű gránitból, márványból, egyéb nemes kőből  kivágott, majd mozaikként egyberagasztott padlóburkolat. Fejlett ország vagyunk és bár nincs magyar mikroprocesszor, az összes "Hogyan készült" filmecskében látott technika megtalálható valamely hazai kisvállalkozás műhelyében. Ilyen a vízvágás is, amivel centis vastagságú lapokba bármilyen kacskaringós, vékony mintát belevésnek, vágnak. 

nogradgardony-szivszanatorium-elocsarnok-marvanyintarzia-05.jpg

Összeállításunkban a teljes mélységben kivágott és síkba csiszolt gránitmintából készült mozaik, illetve az anyagba mart mélyedésbe illesztett kő/gránit/márvány intarzia kapott helyet. Nagyon szép külföldi padlóalkotások mellett hazai vállalkozások is bemutatkoznak. Minden fotó link is, kellemes nézelődést!

Ingatlanszemle: Öko felhőkarcolók

2020.09.16. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Egyeseknek semmi sem elég jó. Eltartott kisujjal fintorgó megjegyzéseket is olvasni a környezetbarát felhőkarcolókat szemléző cikkek alatt, hogy "Höhö, 100.000 tonna beton aztán öko, nagyon". Lehet kimaxolt ökotudatossággal a természet szívcsakrájára hangolódva 600 vályogkunyhóban vagy jurtában lakni. Viszont emeletes házakban az energiafelhasználás és közművek költsége nyilvánvalóan kisebb egy lakóra lebontva. Nem is beszélve a hatalmas homlokzat, tető felületében rejtőző hűtő-fűtő-vízgyűjtő-áramtermelő lehetőségekről és kívül-belül növényeknek helyet adó kivitelezésről.

clearpoint-residencies-milroy-perera-associates-2.jpg

A városi ingatlanárak, a kézenfekvő embertömörítési igény kiválthatatlanná teszik a magasházakat és tulajdonképpen vállalható alternatíva, aki szereti a magas népsűrűséget vagy képes kompromisszumot vállalni előnyei, elérhetősége miatt. Nehogy valami lepukkant, szigeteletlen és embertelen-szürke külvárosi panelre asszociáljanak, ahol naponta kétszer fordul a rendőrautó és az ötödiken lehúzott WC zajai rálátást nyújtanak a lakók emésztési folyamatainak teljes spektrumára. Már egészen élhető felhőkarcolókat építenek süketszomszéd-szigetelt falakkal, portaszolgálattal, sokáig működőképes épületgépészettel. Természetesen a flexeléstől vagy terménydarálástól el kell tekintenünk ezen életforma mellett.

Régi fotólámpa - Max Power!

2020.09.15. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

fotolampa02.jpg

A napokban vásároltam egy régi 1200 wattos fotólámpát, megkoronázva a műhelyfotózás fényigényének kielégítésére tett erőfeszítéseimet. A világítóállványok elkészítését már megírtam és a vakus vesszőfutás sem maradt kommenteletlenül. Most azonban sikerült pontot tenni a folyamat végére egy régebben biztosan nem olcsó, korabeli lámpával. Mint oly sok esetben, korát - és ezzel járó meghibásodási kockázatokat - simán kompenzálja a minőség, amit a beépített anyagok garantálnak. Mintegy beszerzési tippként ajánlom a használt holmik közti turkálást, hiszen a fotós kiegészítők nem olcsók, vagy ha igen, akkor olyanok is.

Köszörülés a gyakorlatban

2020.09.14. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

koszoru01.jpg

A köszörűkorong szabályozása: Köszörülés közben a köszörűkorong kopik, elhasználódik. Ez kétféle módon jelentkezhet: a korong eltömődik vagy egyenlőtlenül kopik. Az eltömődést az okozza, hogy lágyabb fém köszörülésekor a leváló fémrészecskék a korong szemcséi közé tömődnek, az elkopott szemcsék nem esnek ki, újabbak pedig nem kerülnek a felszínre. Ilyenkor a korong nem forgácsol, csak dörzsöl.

Ingatlanszemle: Költözzünk börtönbe!

2020.09.07. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Nahát, hogy ez nem jutott eszembe eddig! - csaphatnak homlokukra lakhatási problémákkal küzdő olvasóink. A Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága összesen több ezer férőhelynyi apartmant kínál az ország számos településén. Egy csomó probléma azonnal megoldódna. Többé nem lenne gond a munkahelyre ingázás, biztos és kiszámítható egzisztencia, érdekes emberek és mindig kéznél lévő börtönpszichológus. Koszt-kvátély ingyen.

prison-freemantle.jpg

A kép ennél árnyaltabb, nem csak móka és játék a börtönélet. Lehetne olyan megoldás, hogy bármikor kisétálhatok a kapun? Amennyiben nem csábít a smasszer szakma, egyetlen megoldás kínálkozik a boldog és felhőtlen börtönévekre, ha egy elhagyott és lakásokká átalakított ingatlanban rakunk fészket. Galériánkban szabadon szárnyalunk a világ börtönlakosztályai és közösségi célra átalakított fegyházai között. Minden fotóra kattintva link a jutalom további galériákhoz. Ez majd jól lebilincseli Önöket órákra...

Fémipar: hézagmérő és mérőhasáb

2020.09.04. 05:21 | Írta: kkm.furdancs

femszept24.jpg

A különböző vastagságú hézagmérő lapok védőkeretbe szerelve készletet alkotnak. Egy-egy készlet több hézagmérő lapból áll, a teljes készlet 30 db-ból (0,05...1 mm-ig), a legkisebb 7 db-ból. Minden hézagmérő lapon maratással feltüntetik névleges vastagságát is.