Utolsó kommentek:

zooltek 2020.08.06. 14:13:13

@Gaál Károly: Annak, biztos vagyok benne, hogy semmi köze hozzá. Inkább a csillagkerék mögötti csapágy szorulhatott egy kicsit a jobb oldali házban, és épp jó helyen feszítetted meg. De örülök, hogy szétjött, jó szerelést kívánok :D

Bejegyzés: Szétszedtem: elektromos láncfűrész

Gaál Károly 2020.08.06. 13:55:01

@zooltek: Szétjött ! :-) Az indítókar és a láncfék karja között van egy mérlegszerű műnyag kar egy gyenge rugóval , azt kellett kijjebb húzni és ketté esett , hátha segítünk ezzel valakinek ! :-) Kösz és üdv : Gharly

Bejegyzés: Szétszedtem: elektromos láncfűrész

Gaál Károly 2020.08.06. 13:18:53

@zooltek: Talán az a " bakelitkerék rugó " beakadása jöhet még számításba !

Bejegyzés: Szétszedtem: elektromos láncfűrész

Gaál Károly 2020.08.06. 13:04:18

Mint írtam a két félházat körbe tudom tekerni egymás körül , úgy, hogy csavar nemigen maradhatott benne , és 1,5 cm-re áll egymástól , bele lehet látni , hogy csak a két tengely - motor és csillagkerék tengelyén - lévő " (fogas ? ) kerekeknél " tartja össze valami a két felet . Köszi , hogy válaszoltál , még Én sem találkoztam ilyen géppel ! :-)

Bejegyzés: Szétszedtem: elektromos láncfűrész

KAMA3 2020.08.05. 21:48:02

@gigabursch:
"Most gondolj bele: ugyanez sikítóval..."
És benne vídia betétes körfűrészlappal! Tárcsavédő nélkül, mer' azzal lehet jól raklapot darabóni!

Bejegyzés: A láncfűrész nem játék! Vagy mégis?

zooltek 2020.08.05. 18:56:13

@Gaál Károly: Ahogy elnézem, itt csak az a kb. tucat csavar van, a markolatnál a fekete műanyag lepattintható, alatta is van egy csavar, plusz a csillagkereket kell leszedni, valamint az első fogantyúnál bal oldalról (a motor felől) van egy hosszú csavar. Ilyet konkrétan még nem szereltem, de a legtöbb kínai gép (és úgy általában a többi is) így épül fel.

Bejegyzés: Szétszedtem: elektromos láncfűrész

Gaál Károly 2020.08.05. 11:24:46

Segítséget szeretnék kérni ! Van egy külsőre ugyan ilyen kinézetű , azonos típusszámú gépem , 2011 -ben készült ! A szétszedéssel eljutottam odáig - olajozócső lecsúszott az olajtartály csonkjáról - , hogy széthúztam a két félházat úgy 1,5 cm-re - nem engedi tovább és meglepve láttam , hogy a teljes olajozó rendszer a jobboldali félházba van beszerelve . A két félházat csak a két fogaskerék (?) házában tartja össze " valami " , könnyen mozgatható , sőt körbe is forgatható - az olajtartályt már kivettem - egymás körül a két fél . Nem szeretnék eltörni valamit , kérem , hogy aki tudja , vagy ötlete van a megoldásra , segítsen ! Előre is kösz ! Amúgy nagyon tetszik a " Blog " , sok kitűnő ötletet és segítséget találni benne , a " hangvétele " pedig külön dicséretet érdemel ! :-)

Bejegyzés: Szétszedtem: elektromos láncfűrész

rnz 2020.08.03. 18:05:58

Ide is:
Ejnye kérem, ezért az összes szakmai tanárom a sarokba térdepeltetett volna egy hétre. Vannak az oldható kötések és a roncsolással oldható kötések. Olyan nincs, hogy nem oldható. :)

Bejegyzés: Fémipar: Szegecskötések

gigabursch 2020.08.03. 12:01:56

Ez jó.
A Titanic kiállításon volt egy videó, hogy hogyan ütik be a szegecseket az acéllemezekbe.
A dolog azért érdekes, mert ott az izzó szegecseketvbelezömítették a furatokba.

Amúgy a szegecselêsnél nem lêp fel az a fajta acél kristályszerkezeti torzulás, ami a hegesztés esetêben jelen van és minek hatására a varratoknál az acél hajlamosabb lesz oxidálódni.
Ugyanakkor a folyamatos hegesztéssel anyagában mégiscsak erősebb szerkezetét hoznak létre, viszont nagy kín az egymásra fekvő felületek összrvarrása, mert nem lehet mindenhol éleknek találkoznia.

Szóval: bonyi egy művelet.

Bejegyzés: Fémipar: Szegecskötések

Untermensch4 2020.07.29. 15:26:18

"Ugyanakkor a fehér falak sokszor unalmasak, egy markánsabb, erősebb szín életet vihet a lakásba."
Valóban. Volt feleségem ötlete alapján a konyha nálam többszínű. Két-két szemközti fal zöld, illetve kék. Járólap zöld, plafon piros (majdnem pont ilyen érzéki).

Bejegyzés: Szerelem, szakítás, kutyaláda

KAMA3 2020.07.28. 19:35:15

@gigabursch: Szép megfogalmazás! Nem véletlenül használnak a könyvtárakban, irattárakban SALGÓ polcokat! ::))

Teherbíró, szép is, esztétikus is, víz hatására csak nagyon hosszú kitettség után kezd alakváltozásba. A galvanizált meg szinte örökélet!

SALGÓ polcot minden nappaliba!

Bejegyzés: Bútorlap vagy tömörfa?

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2020.07.25. 17:20:29

@várrom a magyar igazság: ebben hol a probléma? Ha dugóspuskával kergetik egymást az mennyivel jobb?

Bejegyzés: A láncfűrész nem játék! Vagy mégis?

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2020.07.24. 20:39:19

Nálunk a tizenéves műanyagredőny fentről 4. eleme dobta le magáról az összeakasztó részt, redőny puff le, és lőn sötétség vala. Épp mentem valahova, mondom magamban megkérdezem a redőnyöseket, van-e ilyen cseredarabjuk, csináljuk meg gyári módszerrel. Hány éves? Kérdik. Hát mittom én, a 10 éves streetview fotón már ott van a házon. Ó hát akkor olyat jó eséllyel nem fogok találni, ha mégis akkor is macerás a csere, de nem is érdemes vele szórakozni, tizenpárezerért megvehetek egy komplett új redőnyelemsort. Mondom, hogy ok aztán hazamentem pár helyen átolvasztottam forrasztópákával (1cerkaelemes lidlis, egyébként forrasztásra alkalmatlan) a széttört csatlakozónál a műanyagot, gyorskötözők bele, és huss mint újkorában úgy szalad fel 's le.

Bejegyzés: Reluxa tekerentyűjének javítása

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2020.07.23. 18:55:09

Érdekes. itt nem az jött le, hogy a gitár teste valami sokat számítana www.youtube.com/watch?v=sYK0XX-nDVI&t=616s

egyébként a sípolás sokkal inkább a pickup viaszozási hibája mint a test vékonysága vagy üregessége miatt van.

Bejegyzés: Gitártest vastagítás házilag

Fredddy 2020.07.20. 22:49:31

Gyerekkoromban vödröket csináltunk ezzel, két lyukas alumíniumlemezt rápopszegecseltünk egy üres nagy festékesdoboz szájára két oldalt, a lyukakba ment egy vékony rúdból hajlított fül, és voilá. Ezek a mai fiatalok meg csak kizabálják a műanyagdobozból a nagy kiszerelésű csalamádét és van is egy vödrük :)

Bejegyzés: Kisjavítás popszegeccsel

ebella 2020.07.19. 04:34:07

@pamutpamlag: Csóró fiatal koromban, bútorlapból készült polcokat vettünk, másra nem futotta. illetve sok minden más fontosabb volt az életkezdéshez. Először is a lakás. (Kölcsönt meg soha nem akartam felvenni és nem is vettem.) Ma már nem vennék olyat, de a régiek még megvannak. Háromezer kötet könyvem van, nagyrészt a ma dolgozószobának használt szobában és bírják a kezdetekkor vásárolt bútorlap polcok is, immár negyven éve. Nem cserélem le, ha jól funkcionál, minek? Ez nem mobiltelefon, hogy kijött egy új ami többet tud. (Bár azt is sokkal ritkábban cserélem mint a gyerekeim, de azért azt időnként mégis.)

Bejegyzés: Bútorlap vagy tömörfa?

pamutpamlag 2020.07.19. 02:54:04

@gigabursch:
Lehet bútorlapból is valódi könyveket tartó polcot készíteni, csak kellően sűrűre kell venni a támaszközöket :)

Bejegyzés: Bútorlap vagy tömörfa?

pamutpamlag 2020.07.19. 02:47:36

@Mr. Megnézzük:
Léteznek szabványos vízálló (víz-, időjárás- és főzésálló ragasztású) rétegelt lemezek.
Pl hajóépítők rendszeresen alkalmazzák (nyilván kap ilyenolyan felületvédelmet is, különösen a hajó héjazataként alkalmazva).
hajoepitok.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=153:lemezaz&catid=9&Itemid=101

Bejegyzés: Bútorlap vagy tömörfa?