Művészi farakások

2018.11.15. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

A fafűtés általában nem összegszerűsített erőfeszítése, mikor az udvar közepére leömlesztik a konyhakész fát és nekilátunk tető alá hordani tüzelőnket, hogy majd később a kazánhoz hordjuk be. Mennyi fáradság kilométereket pakolni a hasábokba, de legalább egyenként megismerkedünk és kezet fogunk velük, mielőtt tűzre hánynánk őket. A barátság melege fűti házunkat tehát.

farakas_01.jpg

Mások alkotói kihívást és önmegvalósítást látnak ebben a munkában, esetleg testépítő jelleggel, terápiás célzattal vagy letöltendő helyetti közmunka keretében halmozzák egymásra őket. Nem lehet más magyarázat mai gyűjteményünk látványos, bár rengeteg időt felemésztő farakás-installációira. Tulajdonképpen nevezhetnénk performansznak is őket, hisz élettartamuk véges. Ha nem a fűtési szezon emészti fel őket darabonként, akkor az időjárás rohasztja szét a nedvességnek kitett halmokat. Viszont nyomuk fennmarad az örökkévalóságnak a róluk készített fotók által. Kellemes nézelődést!

farakas_12.jpg

farakas_11.jpg

farakas_10.jpg

farakas_09.jpg

farakas_03.jpg

farakas_04.jpg

farakas_05.jpg

farakas_06.jpg

farakas_08.jpg

farakas_07.jpg

farakas_13.jpg


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.
De ha unod a Facebookot, inkább kövess a Twitteren!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr414372339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása