Hasznos felugrók 1

2021.02.24. 05:00 | Írta: Gyökösi Attila

Aki látott már Facebookot és használ böngészőt, az pontosan ismeri ezen felületek hihetetlenül jól összerakott hirdetéscélzó funkcióit. Ha csak gondolunk valamire, biztos, hogy utána pár napig csak ilyen témájú hirdetéseket dobál elénk a gép.

Ezt sokan utálják, jómagam igazából majdhogynem kedvelem is, számos olyan esetre emlékszem, amikor épp e miatt és módon találtam rá számomra addig nem ismert tartalmakra, cégekre, eszközökre. És persze szerszámokra is, hiszen ez itt a furdancs blog, mi szerszámokban utazunk. Arra gondoltam, indítunk egy sorozatot, ahol időnként ilyen random módon elénk ugró termékeket, szerszámokat mutatunk be. Biztos lesz köztük olyan, amit néhány olvasónk már ismer és használ, de számomra ezek érdekesek, és általában egy-egy konkrét gondomra jelentenek megoldást.

wolfcraft-jelolomerce-colstokra_2.jpg

Az első legyen rögtön egy a Gardena által kínált beltéri vízcsap adapter. Hogy ez minek kell? No igen. Nyilván nálunk is van kerti csap, arra dugjuk rá a slagot, és azzal mosunk autót is, például. De télre ezt a kerti csapot elzárjuk, víztelenítjük.

Télen úgysem kell víz az udvaron. Legalábbis így volt régen. Azonban a TÉL, mint olyan felénk manapság már messze nem jelent három hónap zimankót, idén többször is volt 5-10-15 fok meleg is január-februárban, amikor is például autómosásra támadt kedvem. A kerti csapot persze nem nyitottam ki, mert az macera, ezért vödörrel hordtam ki a vizet. De közben végig azon járt az eszem, hogy van a mosás helyéhez közeli konyha (onnan hordtam ki a vizet) és mennyivel egyszerűbb volna arra a csapra rádugni egy rövidebb slagot. De igazából nem gondoltam ezt tovább, nem álltam neki szerelvényeket meg bilincseket böngészni. Erre ma feldobta a Facebook ennek a cuccnak a hirdetését. Ez simán »instant get«, kár, hogy közben vége lett a télnek. Mint látható, a csapon lévő perlátor helyére tudjuk felcsavarozni a készlethez adottat (ráadásul akár külső, akár belső menetes csapra is jó a közdarabbal) majd arra már simán pattinthatjuk fel a normál kerti gyorscsatlakozós slagot. Ez igazából a jövő, már ma. Az árak 4000 forint körül indulnak, ami nem kevés, de igazából a Gardena termékeivel nekem nem volt még gondom, valahogy megtalálják mindenhez az oda megfelelő műanyag alapanyagot, szóval szerintem ez így nem drága.

A Wolfcraft cég gyártmányait jómagam kedvelem. Tapasztalataim szerint korrekt anyagokból, korrekt és tartós minőségben készülnek, igaz, magasabb áron beszerezhetők, mint némely hasonló, sok esetben az övékéről koppintott eszköz. Nekem van néhány ma már vagy 15-20 éves műanyag gyorsszorítóm tőlük, és a mai napig tökéletesen működnek, pedig nem voltak kímélve, de például az állványos fúróm állványa is Wolfcraft, és azzal is ez a tapasztalás. 

Most épp két dolog került tőlük a szemem elé a Facebook algoritmus áldásos munkája nyomán. Egyik sem forradalmi felfedezés, de mindkettő jól használható, okosan kitalált cucc. Az első egy a csapozásoknál használt tiplik előfúrását megkönnyítő eszköz:

A második egy sablon, amivel méregetés nélkül tudunk mindenféle jelöléseket rajzolni a munkadarabra:

Magyarázni azt gondolom egyik terméket sem kell, az tiplijelölő 5000, a sablonocska 2000 pénz körül beszerezhető, szerintem annyit mindenképp megérnek.

A mérés-jelölés amúgy is mindig érdekes, mindig van fejleszteni való rajta. Épp most - miközben a képeket vadásztam össze a poszthoz - ugrott fel egy újabb Wolfcraft termék, ez a kis fa colstokra tehető jelölő/vezető micsoda. Kicsi, helyes, és nagyon sokat segíthet, épp mint a fenti testvérei:

Mára ennyi, süt a nap, nem olvasni kell, hanem sétálni! Jövünk további találatokkal, addig is mindenkinek jó 'felugró hirdetés böngészést' kívánunk.  

 Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr1116432234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása