Hangszereket mindenhová!

2014.02.14. 23:09 | Írta: Gyökösi Attila

Aki játszik valamilyen hangszeren, vagy akár csak fanatikus zenerajongó, biztos örülne, ha kedvenc hangszerei nem csak hangszerként volnának elérhetőek, hanem bár más funkciókkal, de állandóan a szeme előtt lennének. Az alábbi válogatás ilyen darabokat gyűjt egybe. Gyakorlatilag szinte mind elkészíthető házilag is, erre fogunk is tippeket és tanácsokat adni rövidesen.

Ezek a bútorok persze azért is jók, mert különlegesek. Biztos, hogy nem sok barátunknak/ismerősünknek van/lesz ugyanilyen az otthonában. A dohányzóasztal, és általában az asztal egy viszonylag kézenfekvő megoldás, szinte minden hangszer sziluettjével elkészíthető. De mint látni fogjuk, nem csak asztalban gondolkozhatunk...

Néha arra is támad lehetőség, hogy egy-egy, már kiérdemesült hangszert alakítsunk bútorrá, bár ezt sokan barbárságként ítélhetik meg:

Egy babaszoba még talán elmegy, főképp hogy a szobából sem hiányzik a gitár:

Ez a zongora-polc pedig egész ügyesen megőrizte az eredeti elaganciáját

de ez a hevenyészett konyhapolc még a legolcsóbb gitárból is barbárságnak tűnik:

Természetesen nem csak bútort lehet csinálni, hanem sokkal meghökkentőbb dolgokat is, például közlekedési eszközt. Célszerűnek nyilván nem mondható, de legalább egyedi:

De térjünk vissza a bútorokhoz még egy kicsit. A zenerajongók nem is kell feltétlenül csak a hangszerekhez ragaszkodniuk. Van elég sok olyan tárgy, amely első látásra tudatosítja a látogatónkban/vendégünkben, mi is a mi kedvenc foglalatosságunk:

Az igazi nagy dobás persze az, ha a bútor funkció nem leváltja, hanem továbbra is magában foglalja a zenélés lehetőségét, mint ennél az asztalnál:

Szóval ötlet van rengeteg. A furdancs műhelyében már készül pár hasonló darab, persze megfelelően dokumentálva, tehát nemsokára sok képpel, és konkrét elkészítési tanácsokkal még visszatérünk a témára.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr138764168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása