Építsünk kutyaházat!

2016.10.11. 05:33 | Írta: kkm.furdancs

image9.jpg

Naponta kutyák százai találnak új otthonra. Nemrég együtt liheghettünk a frissen érkezett vendéggel a melegtől, de a hirtelen beköszöntött fél-tél miatt már szükséges fedett és valamelyest komfortos házat biztosítani a kinn alvó állatoknak. Mivel nem tűr halasztást, saját kutyaház építése helyett már bevált recepteket és módszereket ajánlunk figyelmükbe.

image12.jpg

Füsti blogjában egy hatrészes sorozat mutatja be lépésről-lépésre az építést. Tervezés -váz építése - belső burkolás és szigetelés - külső burkolás - szigetelt tető készítése - tetőkitámasztás, befejezés lépésekből épül fel a recept. A bőséges illusztrációkkal és korrekt leírással bemutatott folyamat nyomán egy nap alatt felépülhet a ház.

image10.jpg

Ha még kevesebb időt szánunk rá és nincs szükség vázra, vízálló tetőre (mert például eső- és szélvédett helyre kerül a kutyaház), az egyszerűbb kivitelű, de hőtartó és gyorsan elkészíthető változatot ajánljuk Szilviától.

Ha kutyánk nem ragaszkodik az autentikus, természetes anyagokból épült hajlékhoz, egy opció lehet a rossz hűtőből és raklapokból készített, (gyárilag) hőszigetelt kutyaól. Modernista és praktikus, ha kutyánk a lakodalomból hazatérve kicsit elengedné magát (lakodalmas kutya), mivel könnyen lemosható belseje.

Végül mindenki kedvence, a time-lapse videó, ahogy másokat nézhetünk munka közben. A lényeget tömören látjuk, nincsenek holt idők. Érdemes odafigyelni a padló szigetelésére is. Jó munka.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr6111782449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hangya Közösség 2016.10.12. 13:41:56

Sziasztok! Állatvédőként írjuk: A jó kutyaháznak a szélesebb oldalán van a bejárata, de nem szemben, hanem oldalt. Így a kutya a befújó szél és hideg elől be tud húzódni :) Egyébként nagyon jók :)

anonymouse. 2016.10.16. 14:54:58

A slussz poén az, amikor megépítesz egy ilyet és a végén a dög (dog, ízlés szerint) nem hajlandó belemenni, hanem továbbra is a bejárati ajtót kaparja, hogy be szeretne menni a lakásba. :)

Untermensch4 2016.10.16. 18:48:04

@anonymouse.: Nagyanyámék (elhalálozási sorrendben) utolsó előtti kutyája születése alkalmából kapott egy téglából épített házat és egy (csak éjszakai üzemmódra szánt) kennelt. A házba nem volt hajlandó bemenni, falevelekből épített fészket, hideg tél volt... Januártól szobakutya lett mint az anyja. :)
süti beállítások módosítása