Retrofuture válogatás

2017.10.17. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

A retrofuture kifejezés jelentése, hogy a múltban hogyan képzelték el a jövőt. Ma van a tegnap holnapja, tehát ma aktuális  emlékezni a teljesen tévútnak bizonyuló sokaságra és a néhány látnoki jóslatra, melyek eredményét viszont használjuk. Az Alfa Holdbázisban már 1999-ben kolónia lakja a Holdat (sikeresen le is robbantják a felét), ehhez képest a személyvonatok lassabban járnak Salgótarjánba, mint 100 éve.

reeeee.jpg

Más téren viszont megdöbbentő összehasonlítani a sci-fi írók által elképzelt tárgyakat és világot megvalósult formájukkal. Lássuk tehát, mit fantáziáltak eleink a közlekedésről, építészetről és modern otthonról. A linkek további tematikus válogatásaihoz vezetnek zömmel. A képekre kattintva érhetők el.

64-49793-russianmag_081-1373065948.jpg

k10.jpg

  
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr6912958011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lutria 2017.10.19. 19:42:59

Az Alfa holdbázisban nem lerobbantják a felét hanem nukleáris hulladék lerakónak használják a Holdat amiben robbanás történik és ezért az egész Hold letér a pályájáról és elszáll az űrbe.
süti beállítások módosítása