Gőzölt fal

2014.09.04. 10:54 | Írta: kkm.furdancs

Ajtócsere, festés, Nightmare on Dózsa Street. Viszont száraz és minőségi faanyagra leltem a kicsákányozott ajtókeretekben. Készítettem belőle egy képtartó rácsot, mert a hátsó, hideg fal nem nagyon szereti, ha felületeket borítok rá. Másrészt inkább csak két lyukat fúrok a kőfalba, mint huszonhármat. Steampunk témájú nyomatokat válogattam, ezért a címben említett gőzölés.

steamfal000.jpg

Ide kattintva nagyobb méretben és ízléstelenül átszínezve tekinthetik meg az írás tárgyát

Hasábokra vágtam az anyagot, legyalultam és felszínesen lecsiszoltam rezgőcsiszolóval, mert elfogyott a szalagcsiszolós szalag. Olyan is lett. Merőlegesen egymásra fektettem a lécsorokat, igyekezvén elkerülni a szocialista brigádtablót sugalmazó szabályos négyszög formát. A rejtett rögzítési módokkal szemben bátran szögeltem, mert reméltem, hogy a képek eltakarják az illesztéseket. Így szintbeli különbség alakult ki, pedig jó lenne, ha a képek mindkét tengelyen ráfeküdnének a rácsra.

fa1.jpg

Azt nem az én idegzetemnek találták ki, hogy (mint csapolásnál) a két merőleges léc vastagságának felével és teljes szélességével pontosan megegyező hornyot marjak mindkét anyagba.  Ezért akkora távtartókat szabtam, mint a párhuzamosok távolsága. Egy picit nagyobbat inkább és így közé szorultak a léceknek, szögelni sem kellett mindegyiket. Főleg, hogy némi cédrus fapáccal való színezés után lelakkoztam az egészet és ez helyükre ragasztotta őket.

fa3.jpg

A klasszikus játéktermi automata, a Galaxy szörnyeire emlékeztető lécváz csak háttérszereplő, a már említett költséghatékony képkeretek döntő részét eltakarják. Faanyag még mindig maradt, ezért egy sokkal igényesebb anyagmegmunkálási procedúrával - mint az előző, kísérleti példány - elkészült a cseresznyére pácolt, lazúrral festett második is, immár kis polcokkal.

fa4.jpg

Tehát semmi extra találmány, vagy különösebben igényes kidolgozás, ami szót érdemelne, viszont szinte ingyen volt. Végül pedig egy steampunk cica, tessék:

cica.jpg

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr188763816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása