Egy jó embléma fél siker...

2017.02.21. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Számos szabálya - megfontolandó műhelytitka van vállalkozásunk nyilvános megjelenítésének. Többek között logónk,  emblémánk megtervezése is figyelmet igényel. Köteteteket írtak már a logótervezésről és a márkanévvel kapcsolatos problémákról. A vizes VB egész kommunikációs története egy állatorvosi ló az idétlen kutyától a béna plakátokon keresztül a Water Wili (haha) figura egy kicsit másképp ismert változatáig.

villlogo06.jpg

Előfordulhat, hogy elalvás előtt hirtelen varázsütésre megformálódik elménkben egy zseniálisan humoros és egyedi, frappáns márkanév, esetleg a hozzá tartozó jelképpel együtt. Reggelre kelve első dolgunk legyen beírni a keresőbe és higgyék el, büszkék lehetnek magukra, ha csak 300 létező cég viseli ezt a nevet. Tapasztalataimról a zongoraállványos részben már írtam.

Ötleteket és inspirációt azért szabad meríteni az Internetről. Készítettem egy kis válogatást külföldi, majd hazai villanyszerelő vállalkozások emblémái közül. Nyilvánvaló, hogy elektromos profilú cég villámot vagy könnyen rajzolható alkatrészt választ központi témának. Gyakori ember- és állatfigurákat villámot dobáló Zeuszként megjeleníteni vagy szerelőként ábrázolni. Lássunk néhány példát.

villlogo12.jpg

villlogo11.jpg

villlogo10.jpg

villlogo09.jpg

villlogo04.jpg

villlogo08.jpg

villlogo01.jpg

villlogo07.jpg

villlogo13.jpg

villlogo14.jpg

Természetesen szétnéztem  a hazai vállalkozások emblémái között is. Vannak ötletesek, mások egyszerűbbek. Egy biztos, ha kétségek merülnek fel saját grafikusi tehetségünk és a Word6 beépített WordArt stílusaival kapcsolatban, inkább keressünk egy olcsóbb grafikust.

villlogo02.jpg

villlogo03.jpg

Jó hír a végére, nemsokára kezdődik villanyszerelő sorozatunk. Az igény eddig is megvolt rá, de óvatosan kezeltük a témát, mert vérre menő viták és trollkodás kísérte minden elektromos témájú írásunkat. Tekintélyes lektorok által jóváhagyott, szakmai anyagot szereztünk be biztonságosan elvégezhető, egyszerű gyakorlatok és alapismeretek felsorolásával.

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr1112272395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymouse. 2017.02.21. 09:12:02

Azért hazai pályán van még lehetőség fejlődni... A legvállalhatóbb a Borbélyvill szerintem. A többi nagyrészt nem feltétlenül teljesíti a logó formai követelményeit.

kkm.furdancs 2017.02.22. 07:34:52

@anonymouse.: Hát persze! :) Hazafias lendülettel láttam neki begyűjteni a hazai kiválóságokat, de ez volt a csúcs, az általános színvonalból kiemelkedő legtöbb, amit adhattak. Egy csóró ország kisvállalkozása nem tud vagy akar megfizetni egy csóró grafikust sem, marad a WordArt és netlopás. A Borbélyvill tényleg jó, de remélem maga a logó háttér nélküli, például a fejléces papírokon, mert az is szempont, hogy könnyen felismerhető legyen. Szerintem a legötletesebb és jó értelemben egyszerűbb a "villanyszerelés extrákkal". Logóként pedig Tánczi és a PK teljesíti a követelményeket. A gyermekrajzos kitűző pedig aranyos :)

Untermensch4 2017.02.22. 11:51:05

Megtaláltam a nagypapa világháborús katonai sisakját. Az öreg villanyszerelő lehetett a háborúban, van rajta két villám...

kkm.furdancs 2017.02.22. 17:57:38

@Untermensch4: Egymásba fonódó, derékszögű vezetékek nincsenek rajta? Mert akkor bekötési rajz :)

zooltek 2017.02.23. 05:37:23

@kkm.furdancs: Az vagy ventillátor, vagy a forgásirányt mutatja :)
süti beállítások módosítása