Címek könyve

2022.02.08. 09:22 | Írta: Gyökösi Attila

Jóideje nem írtunk könyvajánlót itt a blogon. De most szembejött a Cser kiadó egy új kiadványa, ami abszolút érdekesnek ígérkezik. Deirdre Mask könyve a címek kérdését járja körbe. Gondolhatnánk, hogy erről nincs mit beszélni és írni, hiszen címe mindenkinek van... Nem is tévedhetnénk nagyobbat! cimek-koenyve.jpg

Áruld el, hol laksz, megmondom, ki vagy!

Hogyan találtak el úti céljukhoz az ókori rómaiak? Miért próbálták meg tömegesen eltüntetni a frissen kifestett házszámokat Mária Terézia idején a Habsburg Birodalom polgárai? Hogyan kísértenek a nácik a mai napig Németország közterein, és mi a közös az USA számos Martin Luther King Jr. utcájának sorsában? Hogyan tájékozódnak Japánban, ahol az utcák többségének a mai napig nincs se neve, se száma?

A mindennapokban a világ legtermészetesebb dolgának vesszük, hogy van lakcímünk, pedig ez egyáltalán nem volt mindig így. Sőt, rengeteg helyen most sincs így. Hogyan élnek enélkül milliók a harmadik világ nyomornegyedeiben, és mi a helyzet a nagyvárosok hajléktalanjaival? Mi a címek története, és hogyan szövi át életünket utcáink, tereink elnevezése? Deirdre Mask lenyűgözően izgalmas könyvében mindenre fény derül.

Egy kis rövid ízelítő:

 

A könyv a hónap közepén jelenik meg, most elővételben, kedvezményesen rendelhető a kiadó webshopjában

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr8617301374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása