Nokia 3310 fúrva, préselve

2019.01.11. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Napjaink mobiltelefonjai nem önálló entitások, hiszen csupasz hardverüket a mindenkori szoftverfrissítés alakítja épp aktuális formára. Előfordul, hogy a félévente (havonta) megjelenő új modell árván hagyja elődjét, mert a szolgáltató nem frissíti tovább. Másrészt - és ezt nem siránkozásként, puszta ténymegállapításként közlöm - az energiazabáló alkalmazások korában a kéthetes készenlét, 10 órás beszélgetési idő és vírusmentes, a készülék haláláig kitartó, stabil működés régmúlt korok ködös legendáiba vesző mitológia.

nokia-drill--dyn--shareimg.jpg

Legjelentősebb ilyen hitvilág a Nokia 3310 készülékhez kapcsolódik. Nem csoda, hogy Youtube regékben és felgyújtott kínai telefonok tábortüzénél melegedő pásztorok énekeiben gyakran visszaköszön mechanikai szilárdsága és hihetetlen akkuteljesítménye.

Természetesen a korabeli akkumulátorokat fél óra megroppantaná egy aktív wifi kapcsolat, viszont átlagosan két évet megélő okosmobiljaim után üdítő ismét egy buta, de szívós telefont használnom. E nosztalgia szülte a legendás 3310 elpusztítását próbálgató videók bemutatását. Meggyőzőnek tűnik a fúrásos teszt, azonban ha láttunk már Scarlett Johansson pornót, nyilvánvaló: az Interneten semmi sem az, aminek látszik. A videó fake-ságát kommentek is felvetik, de ettől még látványos.

Ez már szadizmus, hiszen az őrlőgépnek semmi sem áll ellent. Vagy (közben sátáni kacaj) mégsem?

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.
De ha unod a Facebookot, kövess inkább a Twitteren!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr314534758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2019.01.11. 17:05:24

De rühellem az ilyen gyökér, öncélú rombolást...Mi értelme van ezt propagálni?

kkm.furdancs 2019.01.11. 17:25:05

@geegee: Hát nézd, a préselős videókat én is rühellem az értelmetlenségük miatt. Azonban ezek a kísérletek lényegében a brandet erősítik, mert bizonyítják (vagy igyekeznek bizonyítani) egy állítást, ami a Nokiának jó :) Mindent megfúrt 3310-es hős és mártír, de a dicsőségért adta életét.

Untermensch4 2019.01.11. 19:17:09

Az enyém a meló áldozata lett, utolsó(!) munkadarab leköszörülése végén előrehajoltam vala és zutty, a lengőköszörű 2nm-es vízülepítő-tálcájába vetette magát (amely a fémporon kívül finom szemcsés öntészeti homokot is tartalmazott...). Rögtönzött gázkonvektoros kiszárítás után még visszatért egy percre elbúcsúzni belé a lélek... :(

kkm.furdancs 2019.01.11. 19:34:48

@Untermensch4: Te jó ég, kohóban dolgozol?

Untermensch4 2019.01.11. 20:40:50

@kkm.furdancs: Hát az pont acélöntöde volt... a lengőköszörű meg olyan kis aranyos 1t teherbírású konzoldaruról lógott. :) Mint az egyik "hogyan készült" részben amivel a hajócsavart veszi kezelésbe "egy nagyon profi munkás" vagy mi volt a szöveg. Ahogy megcsillant a fény a felületen... hát azok a köszörűsök akiknek a munkáját láttam kiröhögték volna :)
süti beállítások módosítása