Egy lelkes apa az építőiparban

2019.11.29. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

02_3.jpg

Kis személyes történet: Konzultációs központban jártam főiskolára, melynek szomszédságában emelkedett egy népszerű helyi zeneiskola. Még becsukott ablakok mellett is hallatszott, ahogy lelkes tanulók csiszolgatják fúvóshangszereken tudásukat. Egyik épület sem rendelkezett még hő- és hangszigeteléssel, így lényegében informatika-tuba szakot végeztem. A tudatos hangszigetelés és anyagai szerepeltek már a blogon, most egy példa - partnerünk havi hírlevele keretében - rámutat, hogy a sajtolt szálak színre fújva akár egyedi stíluselemként is alkalmazhatók.

schallschutz_0.png

obra-realizada-interiores-heralklit-1.jpg

A hőszigetelő tábla önmagában is lehet dekoratív

Tisztelt Partnereink!

Az építőiparban volt alkalmam megismerni sok műszaki megoldást az évek során, mindig vannak új és érdekes igények, kihívások. A Győri Sportuszoda 2014-ben épült, és ebben a létesítményben akusztikai hangcsillapításhoz Heraklith C lapokat alkalmaztunk. A termék sokoldalúságát mutatja, hogy mind extrém klimatikus viszonyoknak (állandó magas relatív páratartalom és hőmérséklet), mind esztétikai szempontoknak (tálcaként függesztett álmennyezetben) megfelelnek, akár natúr, akár festett változatokban.

01jpg.jpg

2016. évben a Győri Richter János Zeneiskolából kértek műszaki megoldást zaj csillapításra az egyik gyakorló teremben. A direkt rögzítéssel elhelyezett Heraklith C lap megtalálta méltó helyét. Ez azt eredményezte, hogy teljesen megváltozott a teremnek az akusztikája a lapok hatására, a tanárok és diákok teljes megelégedésére.

2018. évben ismét szükségessé vált egy másik terem „átalakítása” a hangok, rezgések kordában tartására. Ez meg is valósult a nyár folyamán. A lapok élképzése és színre fújása a telephelyen történt meg, a szerelés maradt hátra. A lapok hátoldalára 50 mm-es szálas üveggyapot került, kasírozással ami tovább javította a hangelnyelést. Szárazépítésben használt válaszfal rendszer profilra került rögzítésre és véletlenszerű elrendezésben felkerültek az oldalfalakra. A lapok megdöntésével még nagyobb hatásfokot lehetett volna elérni, de idő hiányában sajnos nem vált valóra. A befejezés után a terem kipróbálásra került és megfelelőnek bizonyult ez a fajta megoldás is.

Megköszönve megtisztelő figyelmüket:
Blaga Lucian
Fodor Kft. 

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr7715327996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.12.01. 15:44:48

esetleg fújják a tubát a medencében

gigabursch 2019.12.03. 16:07:45

Ha a lapok nem síkban vannak, hanem recésen illesztve akkor szerintem még jobb a zajtompítás.
süti beállítások módosítása