Asztalok gyorsan, méretre - szerkesztés alatt

2011.06.01. 11:32 | Írta: -nos-

Bár a bútorüzletekben elég sokféle asztal közül lehet választani, ám a  méretük adott. Akinek viszont ettől eltérő az igénye, másként is megoldhatja ezt a problémát. Az asztallap tekintetében bőséges a laminált felületű HPL faforgács lapanyagok kínálata, amiből a kívánt alakra vágatható az elképzelt asztallap. A vastagságukat esetenként az alájuk erősített faforgácslapból kialakított keretezéssel lehet növelni. Ezen kívül kaphatók már a két oldalukon különféle méretben lekerekített, vagy oválisan lemunkált és természetesen laminált bevonatú ún. irodai asztallapok, amelyek már 30 mm-es vastagságban is választhatók. Ezek általában 800 mm szélesek és tetszőleges hosszúságúra vágathatók a nagy táblákból. Ezeket akár különféle alakú, kész kiegészítő sarok elemekkel is ki lehet egészíteni. A megadott hosszúságúra szabatott asztallapok vágott élére azonban vastagabb ABS élfedés szükséges. A toldó elemek alkalmazásával 180, 135, vagy 90 fokos szögeltérésű sarkos kialakítású asztallapok is kialakíthatók. A toldó elemek lekerekítése ugyanis tökéletesen illeszkedik az azonos profilú és adott hosszúságúra szabatott asztallapokhoz.

 

Az ilyen asztalok egyediségét szimmetrikus, vagy aszimmetrikusan elhelyezett, és különféle fémbetétekkel díszített, készen vásárolt asztallábakkal célszerű alátámasztani. Az osztott asztallapoknál ajánlatos átkötő elemekkel egymáshoz kapcsolni a különálló lapokat, amivel jelentősen megnő az asztal  stabilitása. Az egyfelületű asztallapok alá pedig ugyancsak készen megvásárolható és különféle átmérőjű és magasságú asztallábakat célszerű erősíteni. Ezek felerősítése sem bonyolult, csupán a lábak rögzítő konzolját kell az asztallap aljára csavarozni, majd ezekhez ugyancsak csavarral fogathatók fel az asztallábak. A bútorszerelvény üzletekben beszerezhetők kimondottan íróasztalhoz való és különleges kialakítású lábak is, amelyek alkalmazásával akár egyedi méretű és alakú íróasztalok is kialakíthatók. Ezek is különféle alakúak és a kialakításuk szimmetrikus, illetve aszimmetrikus is lehet. Ezek azonban több elemből állíthatók össze és talp hosszúságuk is változó, ám mindegyik szintbe állítható talppal rendelkezik, mint ahogyan a többi készen kapható asztalláb is. Ha tehát egyedi méretű asztalra van szükség, ezeket a lehetőségeket is érdemes számításba venni a hosszas keresgélés helyett.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr715798048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása