Hangszerek bármiből

2013.04.29. 10:04 | Írta: Mr. Furdancs

A szemfüles megfigyelő észrevehette, hogy furdancsék meglehetősen rá vannak gyógyulva a hangszerekre. Főként azokra, amik olyan anyagokból készültek, melyek első ránézésre nem igazán tűnnek alkalmasnak arra, hogy hangszeralapanyagként szolgáljanak. Itt a Furdancs Blogon többször is beszámoltunk már bravúros megoldásokról. Volt szó szivardobozból készült gitárról, zöldségekből készült komplett zenekari szettről, fura gitárokról és bemutattunk egy angol srácot is, aki egyenesen a szeméttelepről szedi össze a hangszernek valót. Ennek ellenére úgy látjuk, hogy a "hangszert bármiből" kimeríthetetlen téma, így hát jöjjön a következő adag házi készítésű zeneszerszám.

water-bottle-acoustic-guitar.png

deszkagitar.jpg

hangoldujra01.jpeg

hangoldujra09.jpg

hangoldujra02.jpg

hangoldujra04.jpg

hangoldujra10.png

hangoldujra06.jpg

hangoldujra08.jpg

hangoldujra11.jpg

hangoldujra12.jpg

Annak örülnénk igazán, ha sikerült volna felpöckölni egy kicsit a bennetek lakozó alkotásvágyat. Ajánlunk is egy lehetőséget arra az esetre, ha tevékenységre váltanátok frissen megszületett ötleteiteket. Az alábbi pályázatról - amelynek a Furdancs blog is része - már olvashattatok: a kezdeményezés lényege, hogy a barkácsolni vágyó olvasók újrahasznosított anyagokból készítsenek olyan szerkezetet, amin legalább egy egyszerű dallamot  el lehet játszani. A legjobbak díjakat is nyernek, részletekért katt az alábbi képre!

hangold_ujra_logo.png

Zárásképpen pedig hallgassátok meg, hogy hogyan szól egy komplett újrahasznosított zenekar. Nem fogjátok kitalálni, hogy mi a nevük. Az alábbi videón a lengyel Recycling Band zenéjét hallgathatjátok meg. Javarészt újrahasznosított anyagokból készült hangszereket használnak, vegyítve némi elektronikával. Tök jó!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr145245877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jovanotti 2013.04.29. 17:28:54

Ennek a műfajnak az egyik mestere (szerintem) Linsey Pollak ausztrál zenész:

www.youtube.com/watch?v=Iu60MwpMiow

Orltran 2013.04.29. 19:24:31

A Linsey Pollak videó az nagyon jó, de ez a lengyel csapat nem igazán tetszik. A zene rendben lenne, de sok értelmét a hangszereknek nem látom, a húros hangszerek ugyanúgy szólnak, nagyrészt az erősítés miatt, mint a többi, csak gyengébben, de az egész zene alapja a szinti, ami meg egy szinti. Egyedül a dobos srácnak van még rendes szerepe, és ott a hangszerek hangszíne sem olyan, mint egy sima dobszerelésé, szal az rendben van, de abban a műfajban láttunk már sokkal jobb dolgokat. Inkább vegyenek egy gitárt s egy rendes basszusgitárt és játszanak komolyabban, mert a tehetség mintha meg lenne hozzá :) Így olyan az egész, mintha erről szólna, hogy egy vizes palack van a hónom alatt, figyeljetek rám. Igaz semmi extrát nem csinálok vele (szemben a Mr. Curly videóval), de ha nem vizes palack lenne, hanem basszusgitár nem szerepelhetnék ebben a blogban sem.
süti beállítások módosítása