Mini szélerőmű

2013.06.10. 09:29 | Írta: szopaul

Ma kicsiben ugyan, de áldozunk a zöld technológia oltárán. Egy mini szélerőművet ajánlunk figyelmetekbe, mellyel még nem tudunk lecsatlakozni az elektromos hálózatról, de a felhasznált generátortól függően minimális villamosenergiát elő tudunk vele állítani. Nem beszélve arról, hogy milyen szépen forog. Az izgalmas része a dolognak, hogy a szerkezet vitorlái PET palackból készülnek, pontosabban annak a levágott tetejéből. Ennek az előállításába a gyereket is bevonhatjuk. Az alábbi fotóra kattintva elmerülhettek az elkészítés módjában. A videókat se felejtsétek el megnézni.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr785353473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A szerelő 2013.06.10. 19:57:02

Ez most komoly? :) Tényleg nem sikerült ennél jobb, azaz hatékonyabb és főleg működőt találni a neten? Azon majdnem hangosan felnevettem, amikor megláttam a dupla csészéket, még szerencse, hogy szóltak neki, hogy ne foglalkozzon olyasmivel, amiről halvány fingja sincs, de nem hallgatott a szép szóra és ez lett belőle :) Ez kb. annyit ér, mint egy hurkapálcával, gombostűvel és papírlappal elkészített szélforgó. Ez ugyanis nagyon messze van egy szélerőműtől.
Ismét láthatjuk a dilettantizmus egyik intő példáját :)

ostvan 2013.06.10. 20:25:11

Kár, hogy nem látszik az áramfejlesztő. Egy bicikli-dinamó, ami 2 db égőt tud ellátni árammal, már lefogná ezt a játéknak is alkalmatlan valamit. Közismertek azok a nyújtott "S" keresztmetszetű reklámtáblák, amiket tényleg elég jól meghajt a szél. Azzal már - talán - lehet használható mennyiségű áramot előállítani (néhány LED lámpát megtáplálni). Megfelelő méret és elegendő szél alapvetően szükséges. A zárt udvaron nincs elegendő szélsebesség.

gg630504 · http://gg630504.atw.hu 2013.06.10. 20:58:56

Az, hogy valaki szemétből szél-mobil szobrot csinál ( nagyon-nagyon jóindulatú voltam ), és lefilmezi, az az ő baja.
A szerkesztő felelőssége, hogy hagyja elsüllyedni az ilyeneket.

wrstjnethn 2013.10.20. 12:58:08

Tényleg mindkét irányba szerelt csészét???? Végülis logikus, a kétszer annyi kétszer olyan jó is, nem?? Ez egy hatéves gyerek projektjének OK, barkácsol, tanul, szórakozik, de egy felnőttnek mennyire kell sötétnek lennie ehhez a színvonalhoz?

wrstjnethn 2013.10.20. 13:00:12

Még jó, hogy nem a nappaliban állította fel, hogy ne kelljen kimenni a szélbe. Annyi esze sem volt, hogy a kerítés fölé emelje? Különdíjat érdemel, hogy a szerkezet saját maga vet árnyékot a napelemre!

új nick hozzáadása (törölt) 2013.10.20. 13:12:13

Látom, hogy minden poszthoz van egy jó szavad. Nem vagy te egy kicsit frusztrál, hülyetroll barátom?
süti beállítások módosítása