Kéményrendszerek az új fűtéstechnikai kihívások tükrében

2013.12.18. 10:18 | Írta: ( x )

Mint már régebben is írtuk, legtöbbünk fejében a kémény nem más, mint egy füstölgő cső. Tekintettel arra, hogy az évnek ebben az időszakában az égéstermék elveztésén kívül bizonyos figurák közlekedésre is használatosak kéményeink, arra gondoltunk, hogy kísérletet teszünk arra, hogy szakértő segítséggel röviden összeszedjük nektek, hogy milyen a jó kémény az új fűtési kihívások tükrében. Így a Mikulás, az angyalka és a Jézuska is komfortos kéményeken keresztül hozhatja a portékát. Lássuk!

Effizienzhaus-gesamt-v1 (1).jpg

A korszerű, szilárd tüzelőanyagokkal üzemelő készülékeknél a legújabb követelményeknek megfelelő kémény szükséges, mert egy begyújtási cikluson belül előfordulhat a nedvesség kicsapódása a kéményben, a fűtés egy másik fázisában pedig a koromégés. A koromégés egyfajta kéménytűz. A folyamat során a kéményben lerakódott korom(por) ég el. A jelenség nem kimondottan veszélyes, mindössze pár percig tart, és a kicsapódott szilárd égéstermék (elemi szén) gyullad meg.

A W3G minőség – melyet külön erre a célra kidolgozott Európai Műszaki Engedély deklarál – biztosítja, hogy a bordás ipari kerámia csőrendszerrel szerelt kéményrendszer egyszerre felel meg a

-      nedves üzem (W) követelményeinek,

-      bármilyen tüzelőanyagot használhatunk (3), és

-      ellenáll a koromégés (kéménytűz) hatásainak (G).

A Schiedel profil béléscső a legmodernebb technológiai fejlesztéseknek megfelelően készül. Az egyedülálló izosztatikus sajtolási módszernek köszönhetően a cső minden biztonsági követelménynek megfelel. Tömör anyaga miatt nem vesz fel vizet. Koromégésnek, nedvességnek és savaknak ellenáll. Az építés gyors, köszönhetően az 1,33 méteres elemeknek.

kerastar rohr (1).jpg

Energiahatékony fűtés

Energiahatékony fűtés csak a tüzelőberendezés és a kémény tökéletes együttműködése esetén érhető el. Ezért szükséges a kémények pontos méretezése. Új épület tervezésénél a méretezés az építész vagy gépésztervező feladata.  Felújítás, fűtés-korszerűsítés, kazáncsere vagy új kandalló beépítése előtt azonban feltétlenül egyeztetni szükséges a helyi kéményseprő vállalattal, építész tervezővel vagy statikussal!

 

 A Schiedel ADVANCE kéményrendszer

 A fogyó és egyre dráguló energia megköveteli annak leghatékonyabb felhasználását. Energiahatékonyságot azonban csak a legjobb feltételeket biztosító kéményrendszer és a precízen dolgozó tüzelőberendezés tökéletes együttműködésével érhetünk el. Az univerzális Schiedel ADVANCE kéményrendszer minden tüzelőanyaghoz és bármely tüzelőberendezéshez alkalmas. Elősegíti a tüzelőberendezés energiahatékony működését, és ezzel fűtési költséget takarít meg. Lehetővé teszi a környezettudatos életvitelt és a biztonságos működés révén óvja a ház lakóinak életét és értékeit.

ADVANCE_csoreszlet.jpg

A Schiedel KERASTAR kéményrendszer

Akár felújításról, akár át- vagy hozzáépítésről van szó, előtérbe kerül az optimális fűtési rendszer kérdése. A gáz mellett az utóbbi időben újra felfedeztük a fatüzelést, és tért nyertek a pellettüzelésű kályhák is. A KERASTAR kéményrendszer lelke a W3G minősített bordás kerámiacső. Az utólagos kandallóbeépítéshez különösen ajánljuk. Kistömegű és nem szükséges körbefalazni, ideális a családi házak fűtés korszerűsítésekor. A KERASTAR építésekor elég 5 cm biztonsági távolságot hagyni az éghető épületszerkezetektől és elemektől. A KERASTAR építészetileg is markáns és esztétikus épületelem.

100_1953 (1).jpg

Mi a 3+1 előnyös megoldás a kémények esetében?

A három plusz egy kürtő! Egy műszaki megoldás, ami jól átgondolt és hasznos. Pontosan az, amire egy ma épülő háznak a jövőben is szüksége van.

  • A fő fűtőberendezés kéménye: A központi fűtés füst- és szennygázainak elvezetésével függetlenséget biztosít, mert így a háztulajdonos bármikor áttérhet a leggazdaságosabb fűtőanyagra vagy kazáncserénél nem lesz szükség a kémény-átépítésére.
  • A lakószoba kéménye: Megteremti a kandalló, kályha vagy kemence utólagos beépítésének lehetőségét.
  • A biztonsági kémény: Választ ad az életkörülményeink változására. Ha újabb lakóterülettel bővül a ház, akkor a biztonsági kémény lehetőséget ad egy újabb fűtőberendezés csatlakoztatására.
  • A többfunkciós kürtő: Számtalan felhasználási lehetőséget kínál intelligens módon. A szellőztetés, a tetőn elhelyezett napkollektor csatlakozója, a műholdas antenna kábele vagy a ház számítógépes vezetékei elférnek benne.

A Schiedel kéményrendszerek a fent leírt előnyöket egyesítik magukban. Egyszerűen, biztonságosan, gyorsan és garanciával. Gondos tervezéssel és kivitelezéssel jelentős költségek takaríthatóak meg.

bild_back (1).jpg

Ha még inkább el szeretnétek merülni a témában, ajánljuk a cikk szakmai partnerét a Schiedel Kéménygyár Kft-t

Schiedel_Logo.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr825682647
süti beállítások módosítása