Utolsó figyelmeztetés!

2014.06.21. 11:14 | Írta: Gyökösi Attila

Blogunkon már többször is említettük, hogy a minőségi munkaruháiról ismert Blaklader II favágóversenye közeleg. Június 28.-a már alig egy hét, tehát ez az írás olyan, mint a repülőtéren az utolsó beszállásra felhívó üzenet.

A rendezvény igazi családi esemény lesz, de a fő program persze maga a fahasogatás. 

A versenyig hátralévő 1 hét alatt még mindenkinek van ideje arra, hogy legalább lélekben elsajátítsa a favágó lét főbb alkotóelemeit. Természetesen vannak olyan elemei ennek az életformának, amelyek az átlag városi ember számára nehezen kivitelezhetőek. Igaz, mindenkinek van módja a kemény földön aludni bakancsban, a mosakodást is el lehet intézni egy lavór hidegvízben, de például a reggeli bemelegítő birkózás egy erre fogékony medvével nem mindenki számára megoldható.

Azonban a külsőségek is fontosak. Mint tudjuk, egy igazi favágó szakállas. Egy hét alatt persze akár valódi szakállat is keríthetünk, de azért az valószínüleg nem lesz elég marcona. Azonban erre vannak megoldások, és egy hét alatt még épp elkészülhetnek:

Persze van előírás a szabványos favágószakállra is, szerencsére eléggé rugalmas:

A helyszínen szakállat sajnos nem tudnak biztosítani a szervezők, de minden egyébbel segítenek, baltát és farönköket például adnak. Sőt, ha igazán belendülünk, és ráébredünk, hogy a favágás mennyivel érdekesebb, mint mondjuk a margitszigeten futni körbe, akár a szükséges védő- és munkaruhát is beszerezhetjük, több modellt kedvezményes áron:

Érdemes lesz tehát kilátogatni Pátyra, a Kastélykertbe. 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr748763946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása