Mágneses megoldások

2015.12.13. 10:01 | Írta: Gyökösi Attila

Két egészen egyszerű, mégis nagyszerű termékre bukkantam a napokban. Mindkettő a mágnesesség varázslatát alkalmazza, egyebekben viszont alig bonyolultabb termékek, mint az ősemberek botjai voltak. Mégis sokat segíthetnek, bizonyítva azt a tételt, hogy a technikai fejlődés nem feltétlenül egyedüli záloga a minőségi munkavégzésnek...

mágnes mágneses tál mágneses bot

 

Az első tárgy egy mágneses tál. Azt mindenki tudja, aki már végzett bármilyen javítási munkát, hogy egy bármilyen munkadarabból kiszedett csavarok, hajlamosak eltűnni. Ha mondjuk szétszedéskor 10 csavart hajtottunk ki az épp szerelt berendezésből, biztos, hogy összerakáskor már csak 9 csavart fogunk találni. Jó megoldás lehet, ha a csavarokat egy tálkában gyűjtjük. Ilyenkor, ha mondjuk véletlenül belerúgunk, vagy rálépünk a tálka szélére, legalább az összes csavar egyszerre repül szanaszét...

mágnes mágneses tál mágneses bot

Kivéve, ha mágneses tálat használunk! Ebbe ugyanis szépen beleragadnak a csavarok és minden apró (mágnesezhető) fém alkatrész. Ez az Extol gyártotta termék 13 centiméter átmérőjű, elég sok csavar belefér. Eddig ez persze sima ügy. Viszont arra kevesebben gondolunk, hogy egy ilyen tál nem csak a földre helyezhető, hanem - miután nem csak belül mágneses ugyebár - egy függőleges fém felületre is odanő, és megtartja a belé helyezett fémtárgyakat. Tehát mondjuk egy háztartási gép oldalára, vagy akár az autó oldalára is felhelyezhetjük, az erős mágnes ott tartja, és persze a bele helyezett fémcsavarok is ott maradnak. (A tál alja gumírozott, tehát nem karcolja össze a felületet.) Például ha kereket cserélünk az autón, a csavarokat nem kell leteni a földre, elég a tálat felhelyezni a sárvédőre vagy az ajtóra, majd abba rakni a csavarokat. Tiszta varázslat!

mágnes mágneses tál mágneses bot

mágnes mágneses tál mágneses bot

A második tárgy sem sokkal bonyolultabb. Ha mégis elgurul egy csavar, és beesik mondjuk az épp szerelt konyhaszekrény mögé, akkor bizony elég sok bosszúságot okozhat, amíg kivadásszuk onnan. (Legtöbbünknek épp pár centivel rövidebb a karunk, mint ilyen esetekben kellene.) Erre kínál jó megoldást ez a teleszkópos bot, amely végén egy erős mágnes található. A működési elvet gondolom nem kell nagyon körbeírni, a lényeg, hogy az összecsukott állapotban csak 14 cm hoszzú, de 60 centire kihúzható bot elér a konyhaszekrény alatt a falig, és simán képes kivarázsolni az odapotyogott utolsó darab pántcsavart, vagy mosogatócsap rögzítőanyát. A leírás szerint a bot, a végén lévő neodimium mágnes erejével akár 2,5 kg-os tárgyat is képes felemelni, ez pedig bőven elég nekünk.

mágnes mágneses tál mágneses bot

A legjobb, hogy ez a két termék ráadásul nem is drága. Szóval akár amolyan karácsonyi ajándéktipp is lehet, beszerzésük sem bonyolult, a tálka itt, a teleszkópos bot pedig itt is megtalálható, de a legtöbb szerszámboltban találunk ugyanilyen, vagy hasonló termékeket.

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr838762930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása