Év végi statisztika - az első 10

2015.12.28. 17:48 | Írta: Gyökösi Attila

És akkor jöjjön a szokásos év végi áttekintés első része. Évről évre rácsodálkozunk a jelenségre, hogy bizony általában nem azok a posztjaink a legolvasottabbak, amelyeket annak gondolnánk. Idén is vannak meglepetések, vágjunk is bele:

év vége statisztika olvasottság sláger 2015 best of

 

A saját, otthoni szereléseket bemutató írások elkészítése általában a legnagyobb munka. Egyrészt folyamatosan fényképezni kell, lehetőleg úgy, hogy a piszkos kezünkkel ne koszoljuk össze a fényképezőt, ráadásul lehetőleg úgy kell ezt tenni, hogy a képek valamennyire mutatósak legyenek, de legalábbis látható legyen rajtuk, amiről szó van. Ez sokszor nem egyszerű feladat, épp ezért az ilyen írásainkra büszkébbek is vagyunk, elkészültük után valóban jó érzés önti el a szerzőt. De a nagyérdemű sok esetben mégsem ezeket az írásokat kedveli a leginkább. Sokszor sokkal jobban bejön egy egyszerű videó, vagy épp egy egész banális, és egyszerűnek látszó téma megosztása. Évek óta megszokhattuk itt a Furdancs blogon, hogy az emberiség legnagyobb problémája, és így az otthoni barkácsolással foglalkozó posztok koronázatlan királyai a vízkőmentesítéssel foglalkozó írások. 2015-ben azonban ilyen új írásunk nem volt, ezért igen kíváncsiak lettünk, vajon idén mi lesz a győztes téma.

Meg is lepődtünk, megint. Legolvasottabb posztunk egy hoax megosztása volt. Ez az írás a lemerült elemek gyors felismeréséről szólt, tényleg egyszerű, minden mérőberendezést nélkülöző módszerrel. Az egyetlen baj az vele, hogy nem működik:

http://furdancs.reblog.hu/vannak-otthon-kimerult-elemek

év vége statisztika olvasottság sláger 2015 best of

A második legolvasottabb poszt egyben az idei év legnépszerűbb témáját is jelenti, ugyanis a top 10 listán három írásunk is foglalkozott ezzel, nevesül az olcsó otthoni klímapótlók témájával. Hiába, egyre melegebbek a nyaraink, az igazi klímákat viszont még mindig nem adják ingyen, no és persze azok azért komoly árammenyiséget is fogyasztanak. (Ennek kapcsán nem árt tudni, hogy mostanában az évi áramfogyasztási csúcsok nem a hideg és sötét teleken vannak, hanem a legforróbb verőfényes nyári napokon, és ez épp a klímaberendezéseknek köszönhető. Ennyit arról a napelem ellenes véleményről, hogy a nap nem akkor süt, amikor az áramra szükség van...)

http://furdancs.reblog.hu/legkondi-hazilag-olcson

év vége statisztika olvasottság sláger 2015 best of

Otthonaink klímájával kapcsolatban volt számos írásunk a fentieken túl is, hiszen az ingatlanok hőszigeteléséről sokat írtunk, egy hatásos hőszigetelés pedig nem csak télen hasznos. Mindenesetre a top listára ebből a témakörből az alábbi, a Knauf segítségével született, téli írás került fel:

http://furdancs.reblog.hu/sporolhatunk-e-a-futes-letekeresevel

év vége statisztika olvasottság sláger 2015 best of

Szintén kedvelt volt öreg autós sorozatunk. Három ilyen poszt is felkerült a listára, úgy látszik az autó sokakat érdeklő téma. Főképp elektromos problémákat jártunk körül. Az alanyul szolgáló 25 éves autó nemigen romlik el, csak megy és megy, ezért a sorozat messze nem folyamatos. Az alábbi volt a sorozat indító írása:

http://furdancs.reblog.hu/oreg-auto-nem-ven-auto

év vége statisztika olvasottság sláger 2015 best of

Járművekhez kapcsolódott ez a toplistás írásunk is, itt a nappali menetfényeket ismerhettük meg kicsit közelebbről. Egyetlen kérdést hagytunk nyitva, mégpedig azt, hogy vajon az utólag felszerelt menetfények a Kresz szerint kiválthatják-e az előírt lakott területen kívüli nappali tompítottfényszóró használatot. Ezt a kérdést igazából most sem tudjuk megválaszolni. (Ugyebár utólagos módosításról van szó, tehát ez jó eséllyel engedély és bejegyzésköteles változtatás az autón. De az, hogy ennek esetleges megléte felülírja-e a kresz vonatkozó előírását, az nem egyértelmű. Aki tudja a pontos választ, írja meg kommentben.)

http://furdancs.reblog.hu/de-mi-az-a-nappali-menetfeny

év vége statisztika olvasottság sláger 2015 best of

Érdekes módon csak ezután jönnek a klasszikus barkács témák. Ezek közül első a festésről szóló, bár erről is írtunk már sokszor, ez az írás valami miatt mégis kiemelkedett a sorból. Mondjuk festeni jó móka, és a színes falak különösen azok:

http://furdancs.reblog.hu/fessunk

év vége statisztika olvasottság sláger 2015 best of

Természetesen az örök slágertéma, a bojlerszerelés témájának aktuális posztja is tarolt, ez már évek óta így van:

http://furdancs.reblog.hu/bojlerjavitas

év vége statisztika olvasottság sláger 2015 best of

A holnapi posztunkban jön a toplista második része. Itt már jóval több lesz a klasszikus barkácstéma, az otthon készült, vagy épp házilag javított dolgokat bemutató írás.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr868762910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása