3DPrint: Sajtószemle

2016.06.13. 05:11 | Írta: kkm.furdancs

ggfg.jpg

A 3D nyomtatás híreiből válogattam mára és egy kedves hírrel kezdem. Freddy-nek nem kell többet tartani a sirályoktól. Freddy páncélja bozóttűz áldozata lett Brazíliában, de egy állatmentő csoport elkészítette számára a világ első teknősbéka páncélprotézisét. Részletek és további fotók az angol nyelvű Boredpanda honlapon. Tovább is van még!

A nyomtató hibalehetőségeit szemlézve borongtam legutóbb, hogy valamelyik nagy nyomtatógyártó szárnyai alá vehetné végre a technológiát. Igény lenne egy papírnyomtató egyszerű kezelhetőségét a 3D lehetőségeivel vegyíteni. Megtörtént, kijött a nyomtató, de nem erre számítottam. Legalábbis nem a 200.000 dolláros árára. Forintban barátságos lenne.

hhghfdd.jpg

Nagyon hasznos nyomtatási és hibakeresési tippeket kapunk eFi oldalán. Igaz, hogy az én kereskedőm a legaprólékosabb kézikönyvet adta a berendezés mellé, de még ez is bővíthető a "Miért nem nyomtat rendesen ez a #&#@?" vásárlói kérdésre adott válaszok tucatjaival. Bonyolult dolog ez, főleg ha új tekercs nyomtatószálat fűzünk be. Ez a Yoda jól sikerült viszont, nem kérdéses.

hhgh.jpg

 A számos letölthető modell közül - melyet csak be kell másolni a nyomtatóba - választottam a 100 mm átmérőjű esztergatokmányt. Megfelelő kitöltéssel eléggé szilárd tárgyakat tudunk készíteni. A tokmány csavaró igénybevételnek van kitéve és a pofáknál egy kis nyomásnak. Kézenfekvő, hogy ha nem erőltetjük túlságosan, könnyű fémek, műanyag és fa esztergálására kellő szorítást ad és talán nem kopik el azonnal. Tervezem kinyomtatni egyszer, mert költséghatékonynak tűnik egy használt tokmányhoz képest is.

vvcvc.jpg

Végül egy sajtóközleményt adunk közre a témában. Bármilyen kezdeményezés üdvözlendő, mely elviszi az iskolákba a technológiát, érdeklődést kelt és érdekesebb, mint könyvből olvasni róla. A 3D nyomtatványok amúgy is nehezen fotózhatók, számos kérdés felmerül a szilárdságával, pontosságával kapcsolatban. Egy jó előadás és a tervezőprogramok használata akár egy leendő iparművészt faraghat gyermekünkből.

"Óriásit lépett előre a 3DTech az Iskolákban projekt azzal, hogy az alapító FreeDee Printing Solutions-höz csatlakozott a 3D nyomtatás két másik fontos magyar szereplője, a CraftBot 3D nyomtató és CraftWare program díjnyertes magyar fejlesztője és gyártója, a Craftunique és a világszerte használt 3D modellező szoftver magyar készítője, a Leopoly.  A hírt a három cég ma délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be.
 A CraftUnique és a Leopoly csatlakozásával egy időben a 3DTech az Iskolákban projekt újabb 10 magyarországi iskolát szerelt fel egy-egy 3D nyomtatóval, így még több valós, hazai példa fogja alátámasztani a programban rejlő lehetőségeket. A nyomtatókat a sajtótájékoztató keretében adták át az oktatási intézményeknek.

  Sorozatunkat a Conrad webáruház szaküzlet támogatja.

    Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr638795362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása