Bedrónozott Mikulás és más télapóságok

2017.12.06. 05:00 | Írta: kkm.furdancs

Reméljük, kedves Olvasó jó volt egész évben, ezért csizmája virgács helyett ajándékkal telt meg. Mikulásjáró éjszaka volt, de a bevásárló központok már október óta emlékeztetnek rá dekorációikkal és tejbevonós csokimikulásokkal (melyek néha szociopata tekintetű, átcsomagolt nyulat rejtenek).

boston-dynamics-robot-reindeer.png

Ebben az időszakban meglágyul az emberiség szíve és ünneptől elérzékenyült harci robotgyártók, kínai fröccsöntő üzemek nagy gázfröccsel indítják télapós kampányaikat. Kitekintésünk Mikulás drónokat, humanoid- és rénszarvasoid  robotot, virtuális szánszimulátort gyűjtött csokorba ezen a szép ünnepen.

A drónt Rudolfnak hívták... Az ember csak kapkodja a fejét, mennyire kicombosodott az akkumulátor technológia. Manapság nem kell grammra kicentizni a dróntest tömegét, hogy el tudjon szakadni a földtől, komoly teljesítményű motorokat is ráaggathatunk, mert az erőforrás elbírja.

 Kisebb léptékben ugyanaz, mint előbb.

Milyen kedves a B.D., hogy segített elhúzni a szánt robotkutyáival, pedig közéjük is lövethetett volna.

Csak 2D-ben tudjuk megmutatni a látványos virtuál szánhajtást, de még így is látványos. Remélem, hogy idővel a "Támadás a Halálcsillag ellen" verzió is elkészül, mikor Luke levág az egyik fémkanyonba, hogy az Erő segítségével időben kioldja protontorpedóját.

Szoborrá merevedett rénszarvasokkal büntet ez az áruházi szimulátor. Pontosabban egy valódi körülményeket utánzó, igazi szimulációt látunk, hiszen a csikorgó fagyban, metsző ellenszélben percek alatt jéggé fagynának a szánhúzók. Ezután segédrakétákkal halad tovább.

Vannak oly mélységei a szerzői jogokkal nem terhelt popkulturális és vallási jelképek felhasználásának, melyekbe csak kellően felkészített, pszichésen kigyúrt művészettörténészek mernek ereszkedni. Nem a chopperes Télapóval van gond, hiszen általában árvaházak környékén jelennek meg élőben és ajándékokkal teli zsákkal. Műanyagba öntve viszont nem hozza ezt a feelinget. És még zenél is. Born To Be Wild-ot zenél a kínai fröccsöntött motoros Télapó...

Ha AZ-tól és Ronald McDonald-tól nem paráztál, ettől majd fogsz!

És persze a kötelező LEGO-változat.

Bocsánat, hogy kissé cinikusra sikeredett a válogatás. Télapó teljesen rendben van, szeretjük és közhelyes lenne a konzumerizmus béklyójában vergődő nemzedékek nyomorúságán keseregni, hiszen nem kötelező  megvásárolni, ami nem tetszik. Tulajdonképpen a kommercializált világnézettel szembeni ellenállás adja barkácsblogunk értelmét, hogy rávilágítsunk a saját készítésű tárgyak létjogosultságára. Ezért a következő videóval szeretném jóvátenni a fenti válogatást:


   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furdancs.blog.hu/api/trackback/id/tr8213411975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2017.12.07. 22:44:19

"Bocsánat, hogy kissé cinikusra sikeredett a válogatás. Télapó teljesen rendben van..."
www.youtube.com/watch?v=xd_wksvW88o

kkm.furdancs 2017.12.08. 13:34:56

Télapó megihletett mindenkit. Gonosz Mikulások csak fejből: Tapló Télapó, Futurama, American Dad :) Várom, hogy a Rick és Morty mikor talál rá a témára. Bár igaz, hogy a hajléktalan alkoholista, akinek a szervezetében alkották meg a vidám parkot, Télapó ruhában halt meg :)
süti beállítások módosítása